072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Capcom brengt update voor Resident Evil Village uit met 'drm-optimalisaties'

datum: 20-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Capcom heeft een update uitgebracht voor Resident Evil Village die, volgens het bedrijf, optimalisaties bevat voor de antipiraterijtechniek van de game. De game is voorzien van DRM van Denuvo en het bleek dat de game met een crack beter loopt.

Gebruikers op Steam melden een update van 1 GB, maar er zijn geen patch-notities verschenen. Capcom schrijft op Twitter dat er een update is uitgebracht die 'optimalisaties' bevat voor de antipiraterijtechniek. De uitgever geeft geen verdere details, maar de DRM is in ieder geval niet uit de game verwijderd. Volgens een Steam-gebruiker zijn na de update zowel Denuvo Anti-Tamper DRM v11 als Capcom Anti-Tamper v3 nog steeds aanwezig in de game.

Het is nog niet duidelijk in hoeverre de update de prestaties van de pc-versie zal verbeteren. De update is om 3 uur Nederlandse tijd uitgebracht. Eerder deze maand werd bekend dat de pc-versie van Resident Evil Village beter presteert als spelers een illegaal gekopieerd exemplaar met een crack spelen. Capcom zei toen dat het de problemen aan het onderzoeken was en beloofde verbeteringen .

Het komt vaker voor dat de prestaties van games met Denuvo-kopieerbeveiliging negatief worden beïnvloed. YouTube-kanaal Overlord Gaming heeft hier in 2018 in een uitgebreide benchmarksessie aandacht aan besteed. Vaak wordt de Denuvo DRM na verloop van tijd uit games verwijderd. Soms gebeurt dat na het verschijnen van een scheur. Dat is bij Resident Evil Village nog niet het geval.

Naast 'drm-optimalisaties' voegt de update ook ondersteuning toe voor AMD's FidelityFX Super Resolution-techniek , of FSR. Dat is een techniek om de framerate te verhogen door de game in een lagere resolutie te renderen en vervolgens op te schalen naar de doelresolutie.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01