072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Capcom onderzoekt prestatieproblemen in Resident Evil Village pc-versie door DRM

datum: 15-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Capcom zegt dat het momenteel onderzoek doet naar de gemelde pc-prestatieproblemen van Resident Evil Village. Digital Foundry bevestigt eerdere berichten dat een illegale versie zonder Capcom's digitale rechtenbeheer geen haperingen zal hebben.

In een korte update citeert PC Gamer een woordvoerder van Capcom die zegt dat het gamebedrijf de rapporten onderzoekt. Verdere details hierover zijn nog niet bekend. Zo blijft het onduidelijk wat Capcom in de officiƫle versie van Resident Evil Village gaat doen aan het probleem van haperingen en haperingen en wanneer het bedrijf met een oplossing voor die problemen komt.

Enkele dagen geleden waren er gemengde berichten van pc-gamers over de prestaties van Resident Evil Village. Sommige waren onaangetast, terwijl anderen regelmatig stotteren en inzakkende framerates . Dit zou gebeuren tijdens films, in het marktgedeelte van het dorp, maar ook tijdens baasgevechten als er bijvoorbeeld veel vliegen in beeld komen.

Empress, een speler die bekend staat om het verwijderen van DRM uit games, heeft een gekraakte versie van Resident Evil Village online gezet. Ze schrijft de prestatieproblemen toe aan de DRM die door Capcom is ingezet, met name Denuvo V11 en Capcom's anti-tamper V3, schreef Dark Side of Gaming eerder . Volgens haar zijn alle haperingen in haar versie verdwenen, omdat de DRM is gepatcht. Digital Foundry bevestigt dat de gekraakte versie de problemen grotendeels oplost.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01