072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Capcom stopt fans met het ontwikkelen van Resident Evil en Code: Veronica remakes

datum: 28-12-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Een team fans heeft van Capcom de opdracht gekregen om te stoppen met het ontwikkelen van remakes van Resident Evil en Resident Evil Code: Veronica. Ze ontvingen twee stakingsbrieven en moesten de ontwikkeling van de projecten stopzetten.

Volgens Capcom moesten de projecten worden stopgezet vanwege "copyrightkwesties en licentieovereenkomsten", meldt Kotaku . De betreffende makers laten in een video weten verrast te zijn door de beslissing van Capcom. "Maar we gebruikten hun 'speelgoed' om een gratis spel te maken dat veel aandacht kreeg. Dus het is prima, we begrijpen waarom we moesten stoppen."

Hoewel de remake van Resident Evil Code: Veronica specifiek bijna volledig bestond uit bestaand materiaal van Capcom's eigen remakes, wordt door fans gespeculeerd dat er andere redenen kunnen zijn waarom de projecten worden stopgezet. Zo zou het team achter de remakes donaties hebben gekregen voor de ontwikkeling van de projecten, al zou dit in weerlegging vaker voorkomen en niet per se een probleem zijn. Aan de andere kant zouden de projecten te veel aandacht hebben gekregen en daardoor legitieme Capcom-remakes overschaduwen.

De makers zeggen dat ze door zullen gaan met het ontwikkelen van games; er zou een nieuw project in ontwikkeling zijn op basis van Resident Evil Code: Veronica "maar zonder auteursrechtkwesties."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01