072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

CD Projekt RED kondigt nieuwe The Witcher-game aan op basis van Unreal Engine 5

datum: 21-03-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

CD Projekt RED werkt aan een geheel nieuwe game in de The Witcher-franchise. Voor de nieuwe game stapt de Poolse ontwikkelaar over van zijn eigen REDengine naar de Unreal Engine 5. Er is nog geen releasedatum bekend.

De aankomende The Witcher-game bevat een geheel nieuw verhaal, volgens de eerste teaser-afbeelding . CD Projekt RED heeft het over een 'nieuwe saga' binnen de bekende franchise. Het is niet duidelijk of dit betekent dat de game een nieuw hoofdpersonage krijgt of dat Geralt centraal blijft staan. De afbeelding toont een Witcher-medaillon, maar het lijkt niet op de kop van een wolf die altijd om Geralts nek hangt. Het bedrijf heeft ook nog niets onthuld over de inspiratie voor de game; de eerste drie The Witcher-spellen waren losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Andrzej Sapkowski.

CD Projekt RED heeft een "meerjarig strategisch partnerschap" met Epic Games voor de Unreal Engine 5. Dit zou niet alleen een licentie voor de game-engine opleveren, maar ook technische assistentie en verdere engine-ontwikkeling voor de nieuwe game.

Opvallend is dat de studio de zelf ontwikkelde REDengine niet meer gebruikt voor de aankomende game. The Witcher 3: Wild Hunt en Cyberpunk 2077 gebruikten respectievelijk REDengine 3 en REDengine 4, verdere ontwikkelingen van de engine. De aanstaande uitbreiding voor Cyberpunk 2077 zal nog steeds een bijgewerkte versie van de REDengine gebruiken. De volgende The Witcher is CD Projekt RED's eerste 3D-openwereldgame sinds de originele The Witcher uit 2007, die opnieuw op een engine van derden draait.

In februari werd bekend dat Konrad Tomaszkiewicz, regisseur van The Witcher 3 en Cyberpunk 2077 , een nieuwe studio is begonnen na het verlaten van CD Projekt RED. Hij nam een aantal oud-collega's mee. Daarnaast nam CD Projekt RED een jaar geleden de Canadese gamestudio Digital Scapes over om vanuit de studio aan nieuwe titels te werken. Diezelfde maand herstructureerde CD Projekt om tegelijkertijd aan meerdere AAA-titels te werken. Op dit moment is bekend dat er aan Cyberpunk 2077, deze The Witcher-game en een singleplayer-game over Gwent wordt gewerkt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01