072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

CD Projekt RED streeft ernaar de volgende generatie upgrade voor Cyberpunk 2077 uit te brengen tegen eind 2021

datum: 01-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

CD Projekt RED is van plan om tegen het einde van dit jaar de gratis next-gen upgrade voor Cyberpunk 2077, die bedoeld is voor PS5- en Xbox Series-consoles, uit te brengen. Dat meldt het bedrijf tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Eind dit jaar zou ook de next-gen upgrade voor The Witcher 3 moeten verschijnen.

Het Poolse gamebedrijf meldt in een pdf-bestand voor investeerders dat de "streefdatum" voor de release van beide next-gen upgrades "eind 2021" is, maar noemt nog geen concrete releasedatums. Het bedrijf meldde in januari en maart dat de next-gen upgrades voor respectievelijk Cyberpunk 2077 en The Witcher 3 ergens in de tweede helft van 2021 zouden verschijnen, maar heeft sindsdien niet veel gezegd.

De next-gen upgrade voor Cyberpunk 2077 volgt ongeveer een jaar na de originele release van de game. De game werd op 10 december 2020 uitgebracht voor pc's en consoles en werd vervolgens bekritiseerd vanwege bugs en prestatieproblemen. Sindsdien heeft de ontwikkelaar verschillende hotfixes en grote updates gemaakt.

Onlangs bracht de studio patch 1.3 uit, die onder meer de minimap verbeterde en gratis cosmetische DLC aan de game toevoegde. De ontwikkelaar heeft tot nu toe 10 updates uitgebracht en schrijft in de investeerderspresentatie dat ze "de gameplay-ervaring voor alle spelers aanzienlijk hebben verbeterd". Eind juni keerde de game ook terug naar de PlayStation Store. De game werd eind vorig jaar uit die digitale winkel verwijderd vanwege prestatieproblemen en bugs.

The Witcher 3 werd uitgebracht in 2015 en is goed ontvangen door critici en fans van de franchise. CD Projekt RED kondigde eerder aan dat het een gratis upgrade zou introduceren voor de PS5 en Xbox Series X en S. Die upgrade zou onder andere visuele upgrades en ray tracing aan de game moeten toevoegen, en zou nieuwe content uit de The Witcher-serie bevatten. op Netflix. Deze gratis update is ook beschikbaar voor gamers die de pc-versie van de game bezitten.

CD Projekt stelt ook dat het in de eerste helft van dit jaar een totale omzet van 104,6 miljoen euro heeft behaald. In dezelfde periode vorig jaar lag de omzet nog rond de 80,7 miljoen euro. Tegelijkertijd daalde de nettowinst van het bedrijf van 32,6 miljoen euro naar 23,3 miljoen euro. Dit komt mede doordat de kosten van het bedrijf in de eerste helft van dit jaar zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Het bedrijf zegt ook dat het langzaam maar zeker ontwikkelaars van de Cyberpunk 2077-game en de next-gen-upgrade naar andere projecten verplaatst. Het bedrijf noemt ook de eerste uitbreiding van Cyberpunk, maar ook "andere projecten". De studio geeft nog geen details over die projecten.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01