072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

CentOS-projectleider stopt terwijl Red Hat een nieuwe koers inslaat

datum: 20-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

CentOS-veteraan en projectleider Karanbir Singh neemt ontslag en verlaat zijn positie in het bestuur van CentOS. Singh gaat met pensioen omdat Red Hat een nieuwe koers gaat varen met CentOS, met een focus op CentOS Stream.

CentOS Singh zei bij zijn vertrek dat hij hoopt dat het CentOS-project met zijn nieuwe richting blijvende waarde zal bieden voor de mensen die erbij betrokken blijven. De stuurgroep bedankt hem voor zijn jarenlange inzet en wenst hem het beste in zijn nieuwe uitdagingen in de komende jaren. Het bestuur roept op tot het voordragen van een opvolger en zal binnenkort meer details geven over de procedure hiervoor.

Karanbir Singh is al zeventien jaar betrokken bij CentOS Project. Hij begon in november 2004 en maakt sindsdien deel uit van het CentOS Admin-team en het infrastructuurteam. Hij was ook verantwoordelijk voor de CentOS Build-services en was tot zijn vertrek projectleider voor de communityversie van Red Hat Enterprise Linux.

Een jaar geleden maakte Red Hat bekend dat CentOS Linux 8, de rebuild van RHEL 8, eind 2021 stopt en dat het project daarna niet meer draait om het opnieuw opbouwen van Red Hat Enterprise Linux. In plaats daarvan wordt het een project rond CentOS Stream, oftewel previews van RHEL. Deze verandering van richting leidde tot ontevredenheid onder de ontwikkelaarsgemeenschap over het project en onder gebruikers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01