072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

CEO 3D Realms: we werken aan Unreal Engine 5-game gebaseerd op cultklassieker

datum: 19-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Frederik Schreiber, de CEO van gamestudio 3D Realms zegt op Twitter dat hij werkt aan een 'next-gen game' die gebruik maakt van Unreal Engine 5, gebaseerd op een IP van een cultklassieker. 3D Realms heeft het over de "meest ambitieuze" titel sinds Prey, Max Payne en Duke Nukem.

Voor de game is de studio op zoek naar een aantal programmeurs, een leveldesigner en een producer. In december was partnerstudio Slipgate Ironworks ook op zoek naar een senior programmeur voor hetzelfde spel. Uit die vacature blijkt dat 3D Realms werkt aan een AAA-titel op basis van een cultklassieker IP . Op Twitter schrijft Schreiber : "Dit is ENORM!". 3D Realms is de ontwikkelaar van onder meer Ghostrunner, Prey en de Max Payne-serie. Schreiber zegt te werken aan een game gebaseerd op een IP van een cultklassieker. Welke titel dat wordt, wil hij niet zeggen.

3D Realms is onderdeel van de Zweedse game-uitgever Embracer Group, die een enorme lijst van studio's en rechten voor games bezit. Embracer Group is ook eigenaar van onder meer Gearbox Software, THQ Nordic en Deep Silver, evenals het Nederlandse VR-gamebedrijf Force Field en Vertigo Games.

Hoewel 3D Realms vooral bekend is van cultseries als Max Payne en Duke Nukem, en er al een aantal jaren geen games zijn uitgebracht in deze series, blijft het een raadsel welke titel 3D Realms zal ontwikkelen, omdat Embracer Group en haar dochterondernemingen verantwoordelijk voor zoveel gametitels. bezit de rechten, denk aan de Gothic-serie en Red Faction van THQ Nordic en de Borderlands en Brothers in Arms-series van Gearbox, of Star Trek Online van Cryptic Studios, sinds eind vorig jaar ook onderdeel van Embracer. Embracer is ook eigenaar van stripboekuitgever Dark Horse en bordspeluitgever Asmodee .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01