072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

China heeft de overname van Activision Blizzard door Microsoft goedgekeurd

datum: 23-05-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Microsoft heeft bevestigd dat de overname van Activision Blizzard in China is goedgekeurd. Dat nieuws kwam eind vorige week naar buiten op basis van anonieme bronnen. Het is het tweede grote gebied dat groen licht geeft voor de overname.

Microsoft bevestigde de goedkeuring van China aan onder meer The Register . Het bedrijf zegt dat er nu 37 landen zijn die de deal hebben goedgekeurd, waaronder Saoedi-Arabië, Brazilië, Japan, de 27 landen in de Europese Unie en nu China.

Enigszins opvallend is dat Activision Blizzard geen lokale Chinese partner heeft om zijn games te distribueren. Dat was jarenlang NetEase voor Blizzard, maar de twee partijen konden het niet eens worden over een verlengde samenwerking en vanaf januari van dit jaar zullen Blizzard-games niet meer beschikbaar en speelbaar zijn in China . Het is te verwachten dat er vroeg of laat een nieuwe Blizzard-distributiepartner in China aankomt, ongeacht of de deal doorgaat, vanwege de enorme markt die daar bestaat.

De EU en China hebben de deal nu goedgekeurd. De Amerikaanse marktwaakhond FTC wil via een gerechtelijke procedure de deal blokkeren , maar heeft niet de slagkracht die bijvoorbeeld de Britse CMA heeft. Hij blokkeerde de deal eind april. Microsoft kan hier nog tegen in beroep gaan. Vice-voorzitter van Microsoft, Brad Smith , noemde het "waarschijnlijk de donkerste dag van onze vier decennia zakendoen in Groot-Brittannië". Tweakers schreef een achtergrondverhaal bij het klassement nadat het Britse nieuws naar buiten kwam.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01