072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Chinese gamestudio's moeten 'gewelddadige en obscene inhoud' uit games verwijderen

datum: 09-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

China heeft deze week nieuwe regels ingevoerd voor zijn gamingsector. Ontwikkelaars moeten onder meer "gewelddadige en obscene inhoud" uit hun games verwijderen. De bedrijven zouden zich moeten richten op het voorkomen van gameverslaving bij minderjarigen.

De overheid heeft Chinese gamebedrijven opgedragen zich aan deze nieuwe regelgeving te houden, schrijft Bloomberg ook. De bedrijven moeten stoppen met "de exclusieve focus op winstbejag en spelverkeer" om te voorkomen dat minderjarigen verslaafd raken aan games.

Gamestudio's moeten ook het "inhoudsonderzoek" in hun games opvoeren, inclusief het verwijderen van "gewelddadige en obscene inhoud" uit hun titels. Daarnaast moet volgens de maatregelen van de Chinese overheid 'geldverheerlijking en verwijfdheid' in games worden vermeden. Tencent en Netease, twee grote gamebedrijven uit China, zeggen "volledig mee te werken" aan het verzoek van de Chinese toezichthouders, meldt persbureau Reuters.

De Chinese overheid reguleert al geruime tijd de kansspelsector. Vorige maand bijvoorbeeld verbood Peking minderjarigen om meer dan drie uur per week online te gamen. Gamebedrijven mogen alleen diensten aanbieden aan minderjarigen op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 20.00 uur en 21.00 uur. In China is er niet alleen strikte controle op spellen voor minderjarigen. Ook bepaalt de overheid welke games en consoles in het land mogen verschijnen. Ook de Chinese overheid bepaalde in maart dat games niet meer informatie over gebruikers mogen verzamelen dan nodig is.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01