072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Chinese gigant Tencent neemt Brits gamebedrijf Sumo over voor 1,1 miljard euro

datum: 19-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

De Chinese techgigant Tencent neemt de Britse Sumo Group over voor 919 miljoen pond, omgerekend zo'n 1,1 miljard euro. Sumo's 14 studio's hebben samengewerkt aan tal van grote games, waaronder die in de Forza Horizon-serie, Hitman en LittleBigPlanet.

Tencent en Sumo Group hebben overeenstemming bereikt over de overname, meldt Reuters . Het Chinese Tencent had al een aandeel van 8,75 procent in het Britse bedrijf en wil dat nu in zijn geheel overnemen. Sumo Group is eigenaar van Sumo Digital en alle bijbehorende studio's. Het Britse gamebedrijf heeft volgens Reuters in totaal 14 studio's en ruim 1.200 medewerkers.

Sumo-studio's werken vaak samen met andere ontwikkelaars aan games. Het bedrijf heeft bijgedragen aan de Forza Horizon-games, Forza Motorsport 7, Crackdown 3 en Hitman 2. Sumo Digital is ook bekend van LittleBigPlanet 3 en Sackboy: A Big Adventure. Deze games zijn gemaakt in samenwerking met Sony, exclusief voor PlayStation-consoles. Wat de gevolgen van de overname zullen zijn, is nog niet bekend.

Sumo Digital is in 2003 opgericht door vier voormalige Infogrames-medewerkers. Het Chinese Tencent Holdings is een van 's werelds grootste techbedrijven en bijvoorbeeld eigenaar van sociale netwerken, zoekmachines en chatapps voor de Aziatische markt. Qua omzet is het het grootste gamebedrijf ter wereld. Die inkomsten komen voornamelijk uit gratis te spelen games . In de afgelopen jaren heeft Tencent een belang gekocht of verworven in tal van studio's en gamebedrijven.

Tencent is eigenaar van Riot Games, bekend van League of Legends. TiMi Studios is ook eigendom van Tencent. Dat is de studio achter de smartphonegames van miljarden dollars Call of Duty: Mobile, Honor of Kings en Arena of Valor. Tencent bezit ook 40 procent van Epic Games. De totale omzet van Tencent bedroeg vorig jaar zo'n 62 miljard euro. Hiervan kwam 20 miljard euro uit games.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01