072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Chinese moba-game Honor of Kings wordt eind dit jaar wereldwijd uitgebracht

datum: 08-06-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Moba-game Honor of Kings, een populaire Chinese mobiele game van uitgever Tencent, komt eind dit jaar wereldwijd uit. De game is vergelijkbaar met games als League of Legends en DOTA 2. Het was de eerste mobiele game in 2021 met een brutowinst van meer dan $ 10 miljard.

Ontwikkelaar Level Infinite heeft de wereldwijde release aangekondigd op Twitter . Het bedrijf zegt dat de game verschillende gesloten bètatests van TiMi Studios en Tencent zal ontvangen en vanaf volgende maand zal worden aangekondigd. Level Infinite noemt hiervoor nog geen concrete data en geeft nog geen exacte releasedatum.

Honor of Kings heeft al een onofficiële wereldwijde release gehad. Dat gebeurde in de vorm van de release van Arena of Valor in 2017, een versie van Honor of Kings gericht op westerse landen. De Chinese moba-game, die wereldwijd wordt uitgebracht, zal het ook moeten opnemen tegen een andere game uit de stal van Tencent: Wild Rift. Die titel kwam in oktober 2020 uit en kan worden beschouwd als de mobiele versie van League of Legends.

In Honor of Kings kunnen spelers personages uit de Chinese mythologie kiezen om hun teams samen te stellen. De game heeft ook uitgebreide sociale functies, zoals chatintegraties met Chinese sociale apps zoals WeChat. Het is niet bekend of dergelijke functionaliteiten in enige vorm deel zullen uitmaken van de wereldwijde versie.

Vorig jaar schreef Gamesindustry.biz op basis van een rapport van Sensor Tower dat Honor of Kings meer dan $10 miljard zou hebben opgebracht. Het zou de eerste mobiele game zijn die dit bereikt. Dit bedrag bestaat geheel uit bestedingen door spelers. Honor of Kings verscheen in 2015 en nu staat de totale omzet al op 13 miljard dollar.

Tencent is een groot Chinees technologiebedrijf dat zoekmachines, chat-apps en sociale netwerken voor de Aziatische markt bezit. Het is ook qua omzet het grootste gamebedrijf ter wereld. Tencent is eigenaar van Riot Games, bekend van League of Legends en Valorant. TiMi Studios is ook eigendom van Tencent. Deze studio zit achter de smartphonegames Call of Duty: Mobile, Honor of Kings en Arena of Valor. Tencent bezit ook 40 procent van Epic Games.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01