072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Chinese overheid keurt games na negen maanden weer goed

datum: 12-04-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De Chinese overheid heeft voor het eerst sinds juli vorig jaar een lijst met goedgekeurde games vrijgegeven. Het gaat om 45 titels. Zonder deze licenties mogen Chinese game-ontwikkelaars geen nieuwe games in het land uitbrengen; duizenden bedrijven sloten hun deuren.

De 45 titels zijn op 8 april goedgekeurd door de Algemene Administratie Pers en Publicaties, blijkt uit een deze week gepubliceerde pagina van de AAPP. Het gaat om games van Chinese ontwikkelaars, al worden de namen van giganten als NetEase en Tencent niet genoemd in het document. Ontwikkelaars zoals Lilith Games en Baidu hebben goedkeuring gekregen voor hun games.

Het is niet de eerste keer dat de goedkeuring van games voor driekwart jaar wordt opgeschort. Eerder gebeurde dat in 2018, merkt de South China Morning Post op . De laatste onderbreking resulteerde in de sluiting van meer dan 14.000 Chinese gamingbedrijven . Zo verlegden andere bedrijven hun focus naar het buitenland. Ook omdat de Chinese overheid geen informatie gaf over de reden voor de onderbreking of de verwachte duur ervan, was het voor ontwikkelaars moeilijk om te plannen. Die duizenden bedrijven zijn niet alleen ontwikkelaars, maar bijvoorbeeld ook merchandise- en reclamebedrijven.

Ook nu maakt de Chinese overheid niet bekend waarom games weer worden goedgekeurd en of dit volgende maand weer gaat gebeuren. Het Register constateert dat het aantal van 45 games minder is dan het maandelijkse aantal licenties voordat de goedkeuring werd onderbroken: zo'n 80 tot 100 games, schrijft de nieuwssite.

Games in China zijn streng gereguleerd. In september bijvoorbeeld, toen er al maanden geen nieuwe spellen waren goedgekeurd, verschenen er nieuwe regels . Gamestudio's moeten "gewelddadige en obscene inhoud" uit hun games verwijderen en voorkomen dat minderjarigen verslaafd raken aan games. Ook mogen de studio's zich niet langer "uitsluitend richten op winstbejag en gameverkeer". Daarnaast mogen minderjarigen niet meer dan drie uur per week gamen . Deze regel is in augustus ingevoerd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01