072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Chinese versie van Fortnite gaat offline

datum: 01-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

De Chinese versie van Fortnite is vanaf 15 november niet meer speelbaar. Spelers kunnen niet meer inloggen of de game downloaden en de servers worden uit de lucht gehaald. Volgens de makers was Fortnite China een proef, die is afgerond.

Op de Chinese website van Fortnite staat dat vanaf 1 november 11.00 uur lokale tijd nieuwe spelers geen profielen meer kunnen maken en dat de downloadportal wordt gesloten en de gameserver vanaf 15 november wordt uitgeschakeld, zodat spelers niet langer log in. De makers bedanken spelers die hebben meegedaan aan de 'Fortnite-test' in China.

De stopzetting van Fortnite komt op een moment dat de Chinese overheid actief probeert jongeren van gamen af te krijgen. Zo mogen jongeren onder de 18 jaar volgens de Chinese game-autoriteiten nu nog maar drie uur per week online spelen. Tencent, investeerder in Fortnite-uitgever Epic Games, kondigde in juli aan gezichtsherkenning te gaan gebruiken om te voorkomen dat kinderen tussen 22.00 uur en 08.00 uur gamen. Ook moeten Chinese gamebedrijven alle geweld en seks uit games verwijderen. Of het einde van Fortnite in China iets te maken heeft met de handhaving van de Chinese wetgeving, zeggen de makers niet.

Fortnite China heeft geen link met Fortnite in de rest van de wereld, de Chinese versie kent geen microtransacties en andere spelregels. Zo zijn de potten korter, kunnen meerdere spelers Victory Royale claimen zolang ze in leven blijven en was het spel meer casual met een aparte gezondheidsbalk voor stormschade. Chinese spelers van het spel spelen niet tegen spelers uit andere landen. De Chinese versie van Fortnite is uitgebracht en beheerd door Tencent.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01