072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Chrome 92 krijgt verbeterde phishing-detectie en wordt minder CPU-intensief

datum: 21-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google heeft een nieuwe versie van Chrome aangekondigd, Chrome 92. De nieuwe versie zou in de komende weken moeten worden uitgerold en belooft verbeterde phishing-detectie, waardoor Chrome ook minder CPU-intensief wordt.

Elke keer dat een gebruiker een pagina bezoekt, evalueert Chrome of het een phishing-website is, onder meer door deze te vergelijken met bekende phishing-sites voor kleurgebruik. Dit gebeurt in de browser, wat normaal gesproken een aanzienlijk CPU-gebruik veroorzaakt. Chrome 92 gaat dat volgens Google vijftig keer sneller doen, terwijl het CPU-gebruik van de browser met 1,2 procent zou afnemen. Dat schrijft de techgigant in een Chromium-blog .

Om sneller te zijn en minder rekenkracht van de CPU te vragen, zal Chrome niet langer RGB-kleuren per hashmap voor elke pixel in kleurdetectie opslaan, maar deze op kleur indexeren. Op deze manier hoeven er drie keer minder pixels te worden geteld. Bovendien worden aangrenzende pixels van dezelfde kleur samengevoegd voordat ze worden geteld. Als de achtergrond van een webpagina grotendeels dezelfde kleur heeft, hoeft deze minder kleuren te tellen dan wanneer elke pixel afzonderlijk wordt geanalyseerd.

Zo belooft Google phishing 2,5 tot 50 keer sneller te kunnen detecteren in Chrome 92, wat neerkomt op 1,8 seconden sneller voor de gemiddelde gebruiker. Dit zorgt er ook voor dat Chrome 1,2 procent minder rekenkracht van de CPU nodig heeft. Dit moet ook zorgen voor minder batterijverbruik op laptops.

Naast deze verbetering bevat de nieuwe Chrome-update een lijst met beveiligingsverbeteringen . Gebruikers met een Android-smartphone kunnen gemakkelijker machtigingen beheren voor bijvoorbeeld locatiegegevens per website; die functie zou later ook naar andere platforms moeten komen. iOS-gebruikers kunnen nu ook hun incognitotabbladen vergrendelen via Face ID, schrijft Macrumors.

Chrome-gebruikers in versie 92 kunnen nu ook de ingebouwde veiligheidscontrole van de browser starten vanuit de adresbalk door 'veiligheidscontrole uitvoeren' te typen. Wanneer gebruikers dit doen, kijkt de webbrowser naar de beveiliging van opgeslagen wachtwoorden en controleert Chrome onder meer of er frauduleuze browserextensies zijn geïnstalleerd. Bovendien is site-isolatie verbeterd in Chrome 92.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01