072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Chrome krijgt ondersteuning voor meer dan één venster in Android 12

datum: 20-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google geeft de Chrome-browser met Android 12 ondersteuning voor maximaal vijf vensters. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld een of meer tabbladen binnen een venster groeperen, om het bijvoorbeeld gemakkelijker te maken om tussen bepaalde tabbladgroepen te schakelen bij het wisselen van app.

XDA-Developers ontdekte de Windows-functie binnen Chromium en schrijft dat deze modus standaard is ingeschakeld met Android 12. Wanneer deze functie is ingeschakeld, kunnen gebruikers ervoor kiezen om een tabblad naar een nieuw venster te verplaatsen. Dat venster werkt vergelijkbaar met een venster op de desktopversie van Chrome. Windows deelt bijvoorbeeld het Google-account en de geschiedenis, maar kan onafhankelijk van elkaar worden weergegeven als groepen tabbladen.

Dit betekent dat verschillende vensters ook als verschillende apps kunnen worden gezien als een gebruiker tussen apps wil schakelen. Ook kunnen vensters in de modus voor gesplitst scherm worden gekoppeld aan andere vensters of aan andere apps. Met de Android 12-versie van Chrome kunnen gebruikers maximaal vijf vensters openen, met een onbeperkt aantal tabbladen binnen elk venster. Windows blijft ook intact na het opnieuw opstarten van een smartphone.

Met de Android 12-versie van Chrome krijgen gebruikers ook een tool voor vensterbeheer. Hier kunnen ze alle geopende vensters zien, inclusief het aantal tabbladen. Ze zien ook welk tabblad binnen een venster actief is en in welk venster de gebruiker zich nu bevindt. Binnen deze beheertool kunnen gebruikers een venster in gesplitst scherm sluiten, openen of openen.

Eerdere Android-versies van Chrome hebben nu ook een gesplitste schermmodus, waarbij twee vensters naast elkaar kunnen worden geopend. Dit vereist dat gebruikers naast Chrome een andere app in de modus voor gesplitst scherm openen. Vervolgens kunnen ze kiezen voor 'Verplaatsen naar ander venster' in het hamburgermenu van Chrome, dat een tweede Chrome-venster opent. Dit tweede venster sluit echter zodra de modus voor gesplitst scherm wordt afgesloten.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01