072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Chromebook-gebruikers klagen over prestatieproblemen na Chrome OS-update

datum: 06-07-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Verschillende Chromebook-gebruikers hebben geklaagd over slechtere prestaties na Chrome OS-update. Dit is versie 91.0.4472.147, de meest recente stabiele versie van het besturingssysteem.

De bug werd aanvankelijk gemeld op Reddit . Sindsdien is het probleem ook verschenen in de Chromium Bug Tracker . Gebruikers melden daar dat het CPU-gebruik van hun Chromebooks na de update ongewoon hoog is, zelfs als er geen applicaties open zijn. Soms zou het CPU-gebruik worden vastgesteld op 99 procent.

Als gevolg hiervan melden verschillende Chromebook-gebruikers aanzienlijke prestatiedalingen in de Chrome-browser en andere delen van het besturingssysteem. Een Reddit-gebruiker stelt dat het typen in de terminal ook traag is op zijn apparaat. Enkelen melden dat het probleem aanhoudt na een fabrieksreset en het uitschakelen van alle Chrome-extensies.

Het is niet duidelijk hoeveel Chromebooks prestatieproblemen ondervinden na de recente Chrome OS-update. Android Police schrijft dat het probleem vooral wordt gemeld door Chromebook-gebruikers met de bordnaam 'grunt' of 'hatch'. Tegelijkertijd heeft niet alle getroffenen voldoende details over hun apparaat gedeeld. Het is dus niet duidelijk of het probleem zich alleen voordoet op dergelijke Chromebooks.

Het is in ieder geval aan te raden om een paar dagen te wachten met updaten naar deze versie van Chrome OS. Zo kunnen gebruikers de update voorkomen door hun laptop niet af te sluiten, schrijft Android Police ook. Gewone Chromebook-gebruikers hebben niet de mogelijkheid om automatische updates uit te schakelen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01