072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Chromebook-gebruikers klagen over prestatieproblemen na Chrome OS-update

datum: 06-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Verschillende Chromebook-gebruikers hebben geklaagd over slechtere prestaties na Chrome OS-update. Dit is versie 91.0.4472.147, de meest recente stabiele versie van het besturingssysteem.

De bug werd aanvankelijk gemeld op Reddit . Sindsdien is het probleem ook verschenen in de Chromium Bug Tracker . Gebruikers melden daar dat het CPU-gebruik van hun Chromebooks na de update ongewoon hoog is, zelfs als er geen applicaties open zijn. Soms zou het CPU-gebruik worden vastgesteld op 99 procent.

Als gevolg hiervan melden verschillende Chromebook-gebruikers aanzienlijke prestatiedalingen in de Chrome-browser en andere delen van het besturingssysteem. Een Reddit-gebruiker stelt dat het typen in de terminal ook traag is op zijn apparaat. Enkelen melden dat het probleem aanhoudt na een fabrieksreset en het uitschakelen van alle Chrome-extensies.

Het is niet duidelijk hoeveel Chromebooks prestatieproblemen ondervinden na de recente Chrome OS-update. Android Police schrijft dat het probleem vooral wordt gemeld door Chromebook-gebruikers met de bordnaam 'grunt' of 'hatch'. Tegelijkertijd heeft niet alle getroffenen voldoende details over hun apparaat gedeeld. Het is dus niet duidelijk of het probleem zich alleen voordoet op dergelijke Chromebooks.

Het is in ieder geval aan te raden om een paar dagen te wachten met updaten naar deze versie van Chrome OS. Zo kunnen gebruikers de update voorkomen door hun laptop niet af te sluiten, schrijft Android Police ook. Gewone Chromebook-gebruikers hebben niet de mogelijkheid om automatische updates uit te schakelen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01