072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Clubhouse voegt ruimtelijke audio toe aan app en maakt het standaard

datum: 30-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Audiochat-app Clubhouse krijgt de functie om gesprekken af te spelen met ruimtelijke audio. Hierdoor zal audio van mensen uit een bepaalde plaats lijken te komen. Dat moet het makkelijker maken om stemmen te onderscheiden.

De functie wordt eerst uitgebracht op iOS en later op Android, meldt Clubhouse . Het wordt de standaardmanier om gesprekken binnen de app te volgen. Er zal een optie zijn om het uit te schakelen in de instellingen, maar als gebruikers een oortelefoon of koptelefoon gebruiken, is deze standaard ingeschakeld. Dat gebeurt de komende weken op iOS, wanneer de functie precies op Android beschikbaar komt is niet bekend.

De functie zou moeten werken door de audio van stemmen niet gelijk te verdelen over de linker- en rechterkanalen en ook door de timing van het geluid enigszins aan te passen. Dat werkt met HRTF. Dit zou de illusie moeten wekken dat de personen die tot de stemmen behoren zich op een bepaalde plaats in een 3D-ruimte rondom de gebruiker bevinden. Dat moet het makkelijker maken om die stemmen te onderscheiden, want er is een ruimtelijke associatie mee gemoeid. Bovendien moeten gesprekken zo voelen.

Clubhouse kwam vorig jaar uit voor iOS en werd erg populair. Met de app kunnen gebruikers chatrooms maken waarin de hosts met elkaar kunnen praten. Andere gebruikers kunnen deze gebieden ook betreden indien toegestaan, maar kunnen alleen naar het gesprek luisteren. Ondertussen heeft de app concurrentie van verschillende bedrijven, die de functionaliteit van Clubhouse in hun respectievelijke platforms hebben geïntegreerd. Zo introduceerde Twitter eerder dit jaar Spaces , introduceerden Facebook en Discord Clubhouse-achtige functies en introduceerde Spotify zijn Greenhouse audiochat-app .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01