072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Communicatie met eilandengroep Tonga bijna vlak door kapotte zeekabel

datum: 17-01-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

De zeekabel die de Tonga-archipel met de buitenwereld verbindt, is beschadigd door de vulkaanuitbarsting van afgelopen zaterdag. De reparatie gaat waarschijnlijk weken duren. Zowel internet als telefonie gaat via de kabel.

Een grote onderzeese vulkaanuitbarsting in de Stille Oceaan afgelopen zaterdag brak de 827 kilometer lange zeekabel tussen Tonga en Fiji. Die breuk ligt 37 kilometer uit de kust van Nuku'alofa, de hoofdstad van Tonga. Dat zegt Tonga Cable, het bedrijf dat de kabel beheert, tegen onder meer Nieuw-Zeelandse nieuwssites Stuff en NZ Herald.

De glasvezelkabel zorgt voor alle communicatie tussen Tonga en de rest van de wereld. Internationale telefonie en internet zijn momenteel alleen mogelijk via satellietverbindingen, maar dit wordt momenteel bemoeilijkt door aswolken. Digicel Pacific, de provider die het mobiele telefoonnetwerk in Tonga beheert, zegt dat de satellietverbinding alleen beschikbaar zal zijn voor 'essentiële diensten en de overheid'.

Het repareren van de breuk kan weken duren. Dat duurt lang, omdat het noodzakelijke reparatieschip niet in de buurt is, maar ook omdat de omstandigheden onder zee onderzocht moeten worden. De breuk vond plaats in de buurt van de vulkaanuitbarsting, wat het werk zou kunnen bemoeilijken en er is nog steeds een risico op naschokken.

Begin 2019 brak ook de zeekabel. Toen werd de breuk veroorzaakt door een anker van een schip. Destijds duurde het twee weken om de kabel te repareren. De reparatie is toen uitgevoerd door SubCom en datzelfde bedrijf zal het nu weer doen.

Tonga is een archipel in Polynesië en bestaat uit 177 eilanden, waarvan 36 bewoond. Het koninkrijk ligt op ongeveer 700 km van Fiji en op ongeveer 2000 km van Nieuw-Zeeland. Tonga heeft ongeveer 106.000 inwoners.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01