072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Contrapunt: Unisoc haalt Samsung in op smartphone-socs-markt

datum: 07-09-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Het Chinese Unisoc heeft Samsung overtroffen op de markt voor smartphone-socs, meldt Counterpoint Research. Het analistenbureau schat dat Unisoc een marktaandeel van 9 procent zal bereiken, vergeleken met 7 procent voor Samsung.

Unisoc-soc's komen vooral voor in goedkope smartphones, terwijl de Samsung-soc's veel voorkomen in Samsung's eigen midrange en high-end smartphones. Het marktaandeel van Unisoc is grotendeels te danken aan de toegenomen acceptatie op de thuismarkt, zegt Counterpoint . Onder meer Realme, Honor en Motorola gebruiken socs van die fabrikant. Samsung gebruikt minder eigen soc's in zijn smartphones, omdat de ontwikkeling van goedkopere modellen nu meer bij ODM's is gaan liggen.

MediaTek is sinds afgelopen herfst marktleider op de smartphone socs-markt en bleef dat ook dit voorjaar. Het aandeel kwam volgens Counterpoint uit op 43 procent, vergeleken met 28 procent voor naaste concurrent Qualcomm. Apple blijft derde, met een stabiel marktaandeel.

Counterpoint schatte ook de marktaandelen voor 5G-modems. Opvallend is dat Qualcomm met 55 procent van de markt domineert. Dit is waarschijnlijk deels te danken aan Apple, dat Qualcomm-modems aanschaft voor zijn iPhone 12-serie. De modems van MediaTek hebben een aandeel van 30 procent in de 5G-markt, drie keer zoveel als in dezelfde periode een jaar geleden. De 5G-modems van Samsung zitten in 10 procent van de geleverde 5G-telefoons.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01