072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Corsair introduceert K70 RGB Pro-toetsenbord met 8kHz pollingrate voor 200 euro

datum: 11-02-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Corsair introduceert een RGB Pro-variant van zijn mechanische K70-toetsenbord en deze zal beschikbaar zijn voor een prijs van 200 euro. Het toetsenbord biedt onder andere een polling rate van 8 kHz.

De Corsair K70 RGB Pro behoudt grotendeels het ontwerp van de K70 en voegt RGB-verlichting toe zoals bij eerdere varianten zoals de K70 RGB TKL van vorig jaar. In tegenstelling tot de RGB TKL heeft de K70 RGB Pro echter een numpad en is het geen tenkeyless variant.

De Pro-aanduiding zou waarschijnlijk het toetsenbord moeten verdienen tegen de K70 RGB MK.2 met zijn pollingsnelheid van 8 kHz. Deze waarde geeft aan dat het toetsenbord 8.000 keer per seconde invoer doorgeeft aan de pc. Dit zou de latency moeten minimaliseren, maar de vraag is wat gebruikers in de praktijk zullen merken. Intern registreert het toetsenbord toetsaanslagen op 4 kHz. Deze relatief hoge polling rates worden mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van het realtime besturingssysteem Axon op de microcontroller van de K70 RGB Pro.

Wat switches betreft is er keuze uit Cherry MX Red, Blue, Brown, Silent Red en Speed Silver en gaat de aansluiting via een afneembare kabel met USB-C aansluiting. Eerdere Corsair toetsenborden hadden vaak een dikke vaste kabel. Daarnaast is er nu een standaard layout voor de toetsen zodat je eenvoudig custom keycaps kunt monteren. De verlichting kan worden aangestuurd met de iCUE-software van Corsair en er is 8 MB opslagruimte beschikbaar voor 50 profielen.

Corsair meldt dat de K70 RGB Pro vanaf 13 februari in de VS verkrijgbaar zal zijn, en in maart wereldwijd. Op de Duitse site noemt het bedrijf een prijs van 200 euro .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01