072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Crusader Kings III komt naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S

datum: 25-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Grootse stategy game Crusader Kings III is nu bijna een jaar beschikbaar op pc en ontwikkelaar en uitgever Paradox brengt de titel nu ook naar de PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Dat is een opvallende stap, want de complexe game is niet lijkt meteen heel geschikt voor consoles.

Paradox zegt dat het de eerste keer is dat een game in deze serie naar consoles komt. Voor deze versie werkt de ontwikkelaar samen met ontwikkelaars van Lab42. Tijdens de recente Xbox Gamescom-stream zei host Kate Yeager dat de game is verfijnd om de grootse strategie-ervaring naar een controller te brengen. Volgens de ontwikkelaars zal er bijvoorbeeld gamepad-ondersteuning zijn die van de grond af is ontworpen voor de controllers van de consoles.

Yeager gaf aan dat deze consoleversie vooral een aanpassing is en geen directe port. Paradox heeft PC Gamer laten weten dat de wijzigingen ten opzichte van de pc-versie vooral in de interface en besturing van de game zitten en dat het niet gaat om een ingrijpende herinrichting van de game zelf.

Er lijken wat verschillen te zijn tussen de consoles van Microsoft en Sony. De Xbox-consoles zullen de mogelijkheid hebben om snel te schakelen tussen gameplay en YouTube-tutorialvideo's, terwijl de PlayStation 5 specifieke ondersteuning zal hebben voor de mogelijkheden van de DualSense-controllers. Paradox verwijst waarschijnlijk naar haptische feedback en de adaptieve triggers.

In de Crusader Kings-spellen moeten spelers middeleeuwse families leiden, rekening houdend met oorlogen, intriges en politiek. Het trouwen met bepaalde familieleden is bijvoorbeeld een belangrijk hulpmiddel om de banden met geallieerde staten te verbeteren of om potentiële vijanden onderdeel van je rijk te maken. Het doel is om de grootste dynastie in de geschiedenis op te bouwen.

Crusader Kings III wordt gekenmerkt door een zeer groot campagne speelveld dat zich uitstrekt van IJsland tot India en Scandinavië tot Afrika, maar vooral door een veelheid aan menu's, interfaces, knoppen en tekstuele keuzes en berichten. Hierdoor voelen deze games vooral aan als pc-games. De nieuwe trailer toont kort een cirkelmenu, een typische interfacetool voor consoles.

Het is nog niet bekend wanneer Crusader Kings III precies uitkomt voor de PlayStation 5 en de nieuwe Xbox-consoles. Verdere technische informatie over hoe de game zal presteren op deze consoles is nog niet gedeeld. Crusader Kings III zal ook deel uitmaken van het Xbox Game Pass-abonnement.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01