072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Cyberpunk 2077 next-gen update verbetert het rijmodel en maakt de stad levendiger

datum: 15-02-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

CD Projekt RED heeft patch 1.5 voor Cyberpunk 2077 op alle platforms uitgebracht. De game krijgt een grafische upgrade voor de Xbox Series X en S en de PlayStation 5, maar ook inhoudelijke verbeteringen. De pc-versie krijgt benchmarks en FSR-ondersteuning.

Ontwikkelaar CD Projekt RED toont beelden van de Xbox Series X- en PlayStation 5-versies van de game op YouTube. In de beschrijving staat dat de game na de update zal draaien met een dynamische 4k-resolutie en snellere laadtijden heeft. Er is keuze uit een 60fps-modus en een 30fps-modus met raytracing toegepast op lokale schaduwen . De Playstation 5-versie heeft ook ondersteuning voor de adaptieve triggers en haptische feedback van de DualSense-controller. De Xbox Series S-versie krijgt geen 60 fps-modus, maar de game zal na de update draaien met een dynamische 1440p-resolutie bij 30 fps.

De upgrade voor de huidige generatie consoles is beschikbaar voor iedereen die de consoleversie van de game bezit. PlayStation 5-gebruikers moeten een nieuwe PS5-versie van de game downloaden en hun PS4-save game handmatig overzetten.

Een gratis proefversie van Cyberpunk 2077 is nu ook beschikbaar op consoles. Spelers kunnen het vijf uur spelen in een periode van maximaal dertig dagen. Als spelers het spel daarna kopen, wordt de voortgang opgeslagen.

In een stream op Twitch toont en bespreekt CD Projekt RED de andere verbeteringen die met patch 1.5 komen. Volgens de makers is de AI van NPC's en vijanden verbeterd. Personages in de stad reageren bijvoorbeeld op agressiviteit van de speler. Ze kunnen vluchten of een tegenaanval uitvoeren. Ook auto's reageren op geweld. Als de speler op straat schiet, zullen auto's in het gebied wegsnellen. Vijanden moeten slimmer reageren op wat de speler doet na het implementeren van de patch. De ontwikkelaars zeggen dat er "veel kleine veranderingen" zijn aangebracht om de kwaliteit van de gameplay te verbeteren en de stad levendiger te maken.

Verder is het rijmodel van auto's en motoren aangepast. Alle voertuigen moeten daarom anders en voorspelbaarder aanvoelen. Burn-outs maken is makkelijker en driften behoort ook tot de mogelijkheden. Remmen zou ook beter zijn, dankzij de simulatie van ABS. Spelers krijgen meer van de omgeving en het dashboard te zien wanneer ze het first-person perspectief gebruiken. Dit perspectief zou na de patch op alle voertuigen bruikbaar moeten zijn.

CD Projekt RED heeft ook de perk trees van Cyberpunk 2077 gereviseerd. Na het updaten naar versie 1.5 moeten spelers hun voordelen opnieuw verdelen. De makers zeggen dat "betekenisloze" voordelen zijn verwijderd en dat er tweaks zijn aangebracht om de balans tijdens gevechten te verbeteren.

Bovendien kunnen spelers relaties verder verdiepen, zeggen de ontwikkelaars. Er zijn meer mogelijkheden om berichten te versturen. De economie van het spel is ook aangepast. Spelers krijgen grotere beloningen en auto's zijn bijvoorbeeld goedkoper geworden. Er zijn ook nieuwe wapens en items toegevoegd die verkrijgbaar zijn bij de in-game handelaar.

De game heeft ook een optie om inkomende oproepen van NPC's te negeren. Spelers krijgen dan later een sms van het betreffende personage en kunnen alsnog aan de slag met de bijbehorende zijmissie. Spelers kunnen ook het uiterlijk van hun personage aanpassen. Dit werkt via de spiegel in het appartement van de speler. Daarnaast krijgen spelers de mogelijkheid om vier nieuwe appartementen te huren.

Ondersteuning voor AMD FSR is toegevoegd aan de pc-versie en de game krijgt een benchmarkoptie in het menu. Een volledige lijst met wijzigingen in Cyberpunk 1.5 is te vinden op de website van de ontwikkelaars. Patch 1.5 is per direct beschikbaar voor alle platforms.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01