072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Dark and Darker is te koop buiten Steam, er is een rechtszaak gaande

datum: 08-08-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Dark and Darker, de first-person extractie dungeon crawler die door een rechtszaak van Steam verdween, is terug. De game is buiten Steam op twee platforms beschikbaar voor ongeveer 32 euro. De rechtszaak loopt nog.

De game kan worden gekocht op de officiële website en op Chaf Games, een online gamewinkel uit Zuid-Korea. Beide exemplaren van het spel zijn hetzelfde en spelers kunnen met elkaar spelen, ongeacht uit welke winkel het spel afkomstig is. In een e-mail aan PC Gamer zegt ontwikkelaar Ironmace dat hij de game "zo snel mogelijk" terug op Steam wil hebben.

Dark and Darker kost 32 euro, maar voor 46 euro hebben spelers de Founder's Edition. Het biedt enkele cosmetische extra's en deze spelers krijgen vroege toegang tot nieuwe kerkers. Dit is een early access-versie, dus de game is nog niet af.

In een blogpost wijst Ironmace erop dat ingame voicechat nog niet beschikbaar is vanwege een juridische kwestie, maar dit is hoogstwaarschijnlijk niet de eerder genoemde rechtszaak. Het bedrijf brengt dit als een formaliteit en spreekt het vertrouwen uit dat dit snel zal gebeuren. Verder mogen spelers verwachten dat 'groeipijnen' en 'veel belangrijke features' nog niet in het spel zitten. Die zouden 'in de komende maanden' moeten worden toegevoegd.

De game heeft al een ingame-winkel. Cosmetische artikelen worden daar momenteel verkocht en in-game wordt onderstreept dat er 'geen concurrentievoordeel' mee te behalen is. Ironmace zegt dat het met de winkel "realistisch wil zijn over het runnen van een online game, maar zonder zich te wenden tot willekeurige loot boxes en fomo- items."

Bij het Zuid-Koreaanse Ironmace werken oud-medewerkers van onder meer de Zuid-Koreaanse game-uitgever Nexon. Volgens Nexon hebben de ontwikkelaars achter Dark and Darker hun niet-concurrentiebeding geschonden door het intellectuele eigendom van Nexon in deze game te gebruiken. De game werd eerder op verzoek van Nexon van Steam gehaald en er loopt nog een rechtszaak tussen de twee partijen . Dark and Darker deed zijn eerdere playtests op Steam, maar de latere playtests, die dateerden van nadat ze van Steam moesten gaan, werden verspreid via bittorrent.

Dark and Darker is een first-person extractie dungeon crawler. Spelers gaan alleen of in teams een kerker binnen, waar een cirkel in battleroyale-stijl steeds kleiner wordt. Spelers moeten het opnemen tegen computergestuurde vijanden, buit verzamelen en via teleporters uit de kerker ontsnappen. Spelers die ze tegenkomen kunnen samenwerken of vechten, maar wanneer ze samenwerken, kan de alliantie elk moment instorten; slechts één persoon kan ontsnappen via een teleporter. De game heeft een fantasiethema en de verschillende klassen zijn vechter, barbaar, schurk, boswachter, tovenaar en geestelijke.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01