072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Dataminers om een klein deel van Half-Life 3 te reverse-engineeren

datum: 06-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Een groep dataminers is bezig met reverse-engineering van Half-Life 3 op basis van activa en informatie die Valve in de loop der jaren heeft vrijgegeven. De ontwikkelaars denken dat ze een klein deel van het spel kunnen nabootsen.

Half-Life insider Tyler McVicor geeft in een video achtergrondinformatie over het project, inclusief de nog anonieme makers. Ze zeggen dat het doel is om met de beschikbare gegevens een 'ervaring' te creëren die moet weerspiegelen wat een game Half-Life 3 had kunnen zijn. Valve had die titel al jaren in ontwikkeling en de nooit uitgebrachte game nam veel verschillende vormen aan.

De zogenaamde verticale slice waar de dataminers aan werken, zou de ideeën van Valve over de game rond 2015 moeten weerspiegelen. Destijds was Half-Life 3 in ontwikkeling als een soort Fallout 4-game, met een procedureel gegenereerde gamewereld en speurtochten . In een Google Docs-bestand beschrijven de ontwikkelaars de inhoud van het project. Volgens McVicor zullen de dataminers zelf binnenkort meer informatie vrijgeven.

Het Half-Life 3-deel dat de dataminers proberen na te maken speelt zich af in een klein deel van City 17 en spelers krijgen quests toegewezen in de rol van Gordon Freeman waarin bijvoorbeeld resources moeten worden verzameld of gevechten plaatsvinden. De levels en de vijanden worden procedureel gegenereerd. De speurtochten blijven altijd hetzelfde, maar de spelomgeving is elke keer dat je speelt anders.

De dataminers baseren hun project op Half-Life 3-activa die in de loop der jaren zijn ontdekt. Volgens McVicor was er bijvoorbeeld jaren geleden een vroege versie van de Steam VR Performance Test beschikbaar op Steam. Dit omvatte ook assets die helemaal niet werden gebruikt voor die demo, maar afkomstig waren uit Valve-projecten van VR-games voor Left 4 Dead en Half-Life.

Ook in een vroege versie van Half-Life: Alyx, die bedoeld was voor reviewers, zijn allerlei assets en verwijzingen in code gevonden die bij Half-Life 3 hoorden. Het gaat vooral om concepten voor gameplay en assets van bijvoorbeeld objecten in het spel. Volgens de makers is er weinig verhaal beschikbaar. Het project moet spelers niettemin een idee geven van wat voor soort game Half-Life 3 had kunnen zijn.

Of en wanneer er een speelbare versie van het project uitkomt, is nog niet bekend. Ook is niet bekend wat de houding van Valve ten opzichte van het project is. De ontwikkelaar en beheerder van Steam heeft over het algemeen een open houding ten opzichte van gemeenschapsprojecten. Zo is de Black Mesa-remake van Half-Life 1 met toestemming van Valve als commerciële game uitgebracht.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01