072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Ddos'er die de Belastingdienst, banken en Tweakers aanviel krijgt 200 uur taakstraf

datum: 22-02-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Jelle S. heeft een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke jeugddetentie van 180 dagen gekregen voor het plegen van DDO-aanvallen op banken, de Belastingdienst en bedrijven. Bij die aanvallen werd ook Tweakers geraakt.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een forse straf opgelegd aan Jelle S., die nu 22 jaar oud is. Hij krijgt 194 dagen jeugddetentie, waarvan 180 met een proeftijd van twee jaar. Er zijn 14 dagen voorlopige hechtenis. De man kreeg ook een taakstraf van 200 uur. Hij hoeft geen schadevergoeding te betalen, al wilden vier partijen waarop hij Ddos-aanvallen uitvoerde de schade wel op hem verhalen.

In september 2017 en januari 2018 heeft Jelle S. verschillende DDO's-aanvallen uitgevoerd op Nederlandse instellingen, waaronder banken en de Belastingdienst. Hij viel ook Tweakers aan. De toen 18-jarige S. kwam onder meer in het licht omdat hij sporen achterliet tijdens gesprekken met Tweakers-systeembeheerder Kees Hoekzema . Hij zei de aanslagen te hebben gepleegd met booters die hij voor weinig geld op internet had gekocht. De officier van justitie stelt in de zin dat de aanslagen 'een grote maatschappelijke impact' hebben.

De rechtbank stelt dat Jelle S. ondanks zijn jonge leeftijd goed wist wat hij deed. Hij was zich 'van meet af aan bewust van het criminele karakter van zijn handelen'. Ook S. trok met die aanslagen bewust de aandacht. "De media-aandacht die met de aanslagen gepaard ging, sprak hem volgens zijn eigen verklaring aan", aldus de rechtbank. Tijdens het proces, dat vorige week plaatsvond, wilde de verdachte niet veel kwijt over zijn handelen, omdat er pers in de zaal was. "Hierdoor heeft de rechtbank geen volledig beeld kunnen krijgen van de huidige persoonlijke omstandigheden van de verdachte en zijn motivatie om de DDO's-aanvallen te plegen en later te stoppen."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01