072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

De maker van Sonic 3 zorgt voor verwarring over de invloed van Michael Jackson op de soundtrack

datum: 24-06-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Opnieuw komt er tegenstrijdige informatie naar voren over de mogelijke betrokkenheid van Michael Jackson bij de originele soundtrack van Sonic the Hedgehog 3 uit 1994. De popster werd beschuldigd van aanranding voordat de game uitkwam en zijn betrokkenheid wordt sindsdien betwist.

De nieuwe informatie is afkomstig van een van de makers van Sonic, Yuji Naka. Op Twitter schrijft Naka : "Oh mijn god, de muziek van Sonic 3 is veranderd [in de Sonic Origins-compilatiegame ], terwijl het officiële SEGA-kanaal de muziek van Michael Jackson gebruikt". Veel grote media zagen dit als een bevestiging van de betwiste betrokkenheid van de popster bij de originele soundtrack van die game.

Naka schrijft vervolgens dat velen hem verkeerd begrepen hebben en dat hij verwees naar een TikTok-post waarin Sonic te zien is in combinatie met het nummer Billie Jean. Hiermee, wijzend op de taalbarrière, lijkt hij te beweren dat niet de Sonic 3-game, maar de gelinkte TikTok-post de muziek van Jackson bevat.

Om het nog verwarrender te maken, deelt Naka kort na de oorspronkelijke post een vervaagde foto die vanuit een helikopter is genomen, vermoedelijk boven Jackson's Neverland-landgoed. Naka schrijft: "Ik nam deze foto met mijn camera toen ik met zijn helikopter naar zijn huis ging", wat in de context van de tweetsessie naar Jackson zou verwijzen.

Jackson werd voor het eerst beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige in de zomer van 1993, tijdens de ontwikkeling van Sonic 3. Sindsdien beweren verschillende bronnen rond het project dat Jackson betrokken was bij de soundtrack, terwijl andere betrouwbare bronnen dit ontkennen. In ieder geval is de popster zelf nooit gecrediteerd voor de nummers in de soundtrack vanwege de controverse.

Betrokken of niet, de potentiële invloeden van Michael Jackson zijn nooit verder gekomen dan Sonic the Hedgehog 3; voor Sonic Origins gebruikte SEGA om onbekende redenen remixen van de originele soundtrack. In 1997 werd ook een vervangende soundtrack gebruikt voor de pc-poort van Sonic 3, hoewel het nooit duidelijk was of dit om juridische of morele redenen was.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01