072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

De Witcher 3-update schakelt sommige mods uit en neemt andere op

datum: 07-12-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

De komende next-gen update voor The Witcher 3: Wild Hunt zal bepaalde gevolgen hebben voor de mods van de game voor pc. CD Projekt Red heeft een lijst met mods gecontroleerd en ze zullen niet allemaal werken na de update. Bepaalde mods worden onderdeel van de update.

De ontwikkelaar meldt in een blogpost dat het updaten van een game inhoudt dat je allerlei soorten bestanden aanpast, waardoor de mods die specifiek die bestanden aanpassen niet meer werken. Daarnaast benadrukt het bedrijf dat dit niet te vermijden is en dat het ontwikkelingsteam prioriteit heeft gegeven aan het zo goed mogelijk maken van de update en het niet minimaliseren van veranderingen om de mods zoveel mogelijk te behouden.

Desondanks wil CD Projekt Red dat de overgang zo soepel mogelijk verloopt, ook al was de laatste pc-update zo'n zes jaar geleden, waardoor nogal wat spelers gewend zijn geraakt aan hun favoriete mods. Om die overgang voor pc-mods zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft de ontwikkelaar enkele van de meest populaire mods bekeken en gecontroleerd of ze na de update nog steeds werken.

Deze lijst met bevindingen is gepubliceerd. Hieruit komt een gemengd beeld naar voren. De meeste blijken niet compatibel te zijn, maar er zijn nog steeds behoorlijk wat mods die lijken te werken. In veel gevallen is een scriptfout de oorzaak dat een mod niet werkt na de update. CD Projekt Red legt uit dat de toevoeging van een nieuwe zoektocht de scripts in de update verandert, en daarom geven mods die op scripts zijn gebaseerd vaak een foutmelding. Als oplossing verwijst de ontwikkelaar naar bijvoorbeeld de Script Merger-tool . De mod-experts van de ontwikkelaar zullen na de release ook hulp bieden op forums.

Daarnaast maken verschillende populaire naamloze mods deel uit van de update, maar afhankelijk van het gebruikte platform zullen ze allemaal beschikbaar zijn. CD Project Red heeft toestemming van de makers voor deze opname. De oorspronkelijke makers zijn ook gecompenseerd en hun namen zijn opgenomen in de aftiteling. Deze mods zijn verbeterd en waar nodig aangepast. Volgens de ontwikkelaar ging dit in één geval zo ver dat het specifieke deel van de game waarop de mod zich richt opnieuw is gemaakt. In die zin zijn sommige mods na de update een standaard onderdeel van de game geworden. Deze update wordt op 14 december uitgebracht.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01