072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Deense fabrikant van windturbines hervat activiteiten na besmetting met ransomware

datum: 29-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De Deense windturbinefabrikant Vestas heeft zijn activiteiten hervat nadat de systemen van het bedrijf op 19 november waren geïnfecteerd met ransomware. De cyberaanval wordt momenteel onderzocht.

Vestas meldt dat 'vrijwel alle systemen' van het bedrijf weer operationeel zijn. De windturbinemaker heeft de afgelopen tien dagen 'hard gewerkt' om de operaties te herstellen na de ransomware-infectie. Het bedrijf deed ook onderzoek naar de cyberaanval en heeft zijn IT-systemen en infrastructuur "versterkt", hoewel het niet in detail treedt.

De fabrikant maakt ook bekend dat er gegevens zijn gestolen van de ransomware-infectie. De gegevens zijn nog in onderzoek, maar volgens het bedrijf "lijkt het erop" dat de gegevens vooral betrekking hebben op interne aangelegenheden van Vestas. De maker van de windturbine zei dat er geen aanwijzingen zijn dat de ransomware-infectie gevolgen heeft gehad voor klanten en de toeleveringsketen van het bedrijf. Ook de directeur van Vestas schrijft dat het functioneren van windturbines zelf ook niet wordt belemmerd.

Vestas maakt niet bekend om welke ransomware het ging. Er is verder geen contact met de daders en de fabrikant van de windturbine maakt ook niet bekend of het bedrijf losgeld heeft betaald om zijn systemen te repareren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01