072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Dertig jaar oude platformgame Flashback krijgt opvolger

datum: 10-06-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Flashback 2 komt eind dit jaar uit. Het is een opvolger van sci-fi platformspel Flashback uit 1992. Het vervolg wordt gemaakt door de Franse ontwikkelaar Microids, met hulp van de oorspronkelijke maker en leden van het team dat aan het eerste deel heeft gewerkt.

Microids toont een eerste teaser van Flashback 2 en meldt dat de game in de winter van 2022 uitkomt voor pc, PlayStation en Xbox-consoles. In 2023 verschijnt ook een versie voor Nintendo Switch.

De nieuwe game is een vervolg op het 30 jaar oude eerste deel. De makers beloven een nieuw verhaal met hoofdpersoon Conrad B.Hart, actie en puzzels. Flashback 2 speelt zich deels af in nieuwe omgevingen, zoals Neo Tokyo en 'een mysterieus ruimtestation', maar ook in omgevingen die al aanwezig waren in het eerste deel, zoals Neo Washington en de jungle.

Flashback uit 1992 is gemaakt door de Franse studio Delphine Software en is gemaakt door Paul Cruisset. Het spel is uitgebracht voor de Amiga, MS-DOS, Sega Mega Drive en Super Nintendo. Volgens Microids wordt de nieuwe game gemaakt in nauwe samenwerking met Cruisset en zijn team. Naast de maker van het origineel zijn ook ontwerper Thierry Perreau en componist van de Amiga-soundtrack Raphaël Gesqua betrokken bij het maken van de opvolger.

Volgens Microids werd Flashback in 1992 geprezen om zijn innovatieve animaties. De ontwikkelaar wil dat de nieuwe game daar ook in uitblinkt en heeft stuntman Jamel Blissat ingehuurd voor motion capture. Blissat verzorgde ook stuntwerk voor de tv-serie Marvel's Moon Knight.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01