072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Details over MSI Z690-moederborden voor Intel Alder Lake verschijnen online

datum: 17-10-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Details over verschillende MSI-moederborden met Z690-chipset zijn online opgedoken. Het bedrijf zou met meerdere modellen komen in zijn MEG-, MPG-, MAG- en Pro-serie. De fabrikant heeft ook teasers van drie van zijn Z690-moederborden online gezet.

De informatie is afkomstig van Twitter-gebruiker momomo_us en werd voor het eerst opgemerkt door VideoCardz . Het bedrijf introduceert onder meer een Z690 ACE in zijn MEG-serie, die het hoogst genoteerde Z690-moederbord van MSI moet worden. Het bedrijf zou ook MEG Unify-moederborden introduceren; De Unify-modellen van MSI hebben doorgaans een geheel zwart ontwerp zonder RGB-leds.

In de lager gerangschikte MPG-serie komt het bedrijf met Carbon-, Edge- en Force-moederborden met wifi. Ook genoemd zijn een MAG Z690 Tomahawk Wifi, een MAG Z690 Torpedo en verschillende MSI Pro-moederborden. Sommige van die modellen noemen socket echter ten onrechte LGA1200; Alder Lake CPU's gebruiken Intel's socket LGA1700.

Alle genoemde moederborden hebben ondersteuning voor DDR5-geheugen. De informatie van momomo_us vermeldt echter ook MPG Z690 Edge, MAG Z690 Tomahawk en drie Pro Z690-moederborden met DDR4-ondersteuning. Dat zijn losse modellen. DDR4 en DDR5 zijn niet achterwaarts compatibel .

Het Twitter-account van MSI Oekraïne heeft sindsdien enkele teaserafbeeldingen gepubliceerd van drie moederborden, die uit de MEG-, MPG- en MAG-serie komen. Op een van de teaserbeelden is de MSI MEG Z690 ACE te zien, die onder meer twee Thunderbolt 4 type C-connectoren lijkt te hebben. Het getoonde MPG-model ondersteunt Wi-Fi 6E en het geplaagde MAG-moederbord heeft ook Wi-Fi-antennes, hoewel het niet duidelijk is of deze de Wi-Fi 6E-standaard ondersteunen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01