072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Dia toont mogelijk details van vijf Intel Arc-laptop-GPU's

datum: 24-01-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Er is online een dia verschenen met details van vijf Intel Arc GPU's voor laptops. Dit zijn varianten van Intel's DG2 GPU, in verschillende configuraties en met 4GB tot 16GB werkgeheugen. Intel zal zijn Arc GPU's in het eerste kwartaal uitbrengen, maar heeft zelf weinig details gegeven.

Er zijn vier DG2-varianten op de slede, waarvan de eenvoudigste configuratie nog twee versies heeft. Het topmodel zou een DG2 GPU zijn met 512 uitvoeringseenheden , gecombineerd met 16GB vram met een snelheid van 16Gbit/s. Volgens eerdere geruchten moet de desktopversie van deze GPU de concurrentie aangaan met Nvidia's RTX 3070 en AMD's RX 6700 XT. Over de prestaties van de laptopvariant is niets bekend; het zou een lagere kloksnelheid kunnen hebben.

Naast het topmodel zijn er nog twee lager gerangschikte varianten met respectievelijk 384 en 256 eus en 12GB en 8GB vram. Afgaande op de specificaties gaat het hier ook om relatief krachtige laptop-gpu's, die hun weg zouden kunnen vinden naar gaming-laptops.

De laatste twee versies hebben 128 of 96 eu's en moeten het doen met 4GB vram bij 14Gbit/s. Ook de geheugenbandbreedte van deze varianten is beperkt tot 112 GB/s. Deze varianten moeten vermoedelijk concurreren met Nvidia's GeForce MX videokaarten. Dergelijke gpu's presteren over het algemeen iets beter dan de geïntegreerde gpu's van laptopprocessors, maar bieden geen grote vooruitgang.

De slide is online gezet door Twitter-gebruiker HXL , die veel informatie plaatst over GPU's. Het is niet duidelijk waar de dia vandaan komt, maar de gegevens komen overeen met bevestigde informatie over de DG2 GPU en eerdere geruchten.

Intel zei begin dit jaar tijdens zijn CES-keynote dat het Arc GPU's ging leveren aan systeemfabrikanten, maar het bedrijf heeft geen specificaties vrijgegeven over specifieke GPU's. De eerste systemen met Arc GPU's zouden in het eerste kwartaal moeten verschijnen. Vooralsnog lijkt dit vooral laptops te betreffen. Op termijn zouden ook Arc-videokaarten voor desktops moeten verschijnen, maar wanneer ze in de winkels liggen is nog niet bekend.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01