072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Diablo IV krijgt DirectStorage-ondersteuning

datum: 23-06-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

Blizzard Entertainment werkt aan DirectStorage-ondersteuning voor Diablo IV. Met deze technologie van Microsoft moet het mogelijk zijn om aanzienlijk snellere laadtijden te realiseren. Het is niet duidelijk wanneer ondersteuning voor de technologie aan de game wordt toegevoegd.

De ontwikkelaar vertelt PC Gamer : "Microsoft's DirectStorage is momenteel niet ingeschakeld. Maar we zijn van plan om de functie in de toekomst te ondersteunen." Tijdens de bètaperiode van Diablo IV waren er al verwijzingen naar de laadtechnologie van Microsoft in de gamebestanden.

Voorlopig gebruikt alleen Forspoken van Luminous Productions DirectStorage; Diablo IV is een van de weinige games waarvan bekend is dat er ondersteuning voor opslagtechnologie in de pijplijn zit.

DirectStorage is een software development kit ontwikkeld door Microsoft als onderdeel van de DirectX API. Game-ontwikkelaars kunnen deze technologie gebruiken om aanzienlijk hogere leessnelheden te bereiken met een NVMe SSD. Het extraheren van gamebestanden met DirectStorage gebeurt niet door de CPU, maar rechtstreeks door de GPU; texturen en andere assets kunnen door de videokaart zonder omwegen worden verwerkt tot graphics. Tweakers schreef onlangs een achtergrondverhaal over game-ontwikkelaars en de vermoedelijk definitieve overstap van harde schijven naar SSD's. Ook deze opbergtechniek kwam aan bod.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01