072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

DICE brengt derde Battlefield 2042-update uit met wekelijkse missies en bugfixes

datum: 01-12-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

DICE zal donderdag de derde update voor Battlefield 2042 uitbrengen. Deze update voegt onder andere wekelijkse missies en verschillende bugfixes toe. De update heeft in totaal "meer dan 150 wijzigingen en bugfixes", meldt DICE.

DICE schrijft dat de update op donderdag 2 december beschikbaar zal zijn voor pc's, PlayStations en Xbox-consoles. Met de update introduceert de studio wekelijkse missies in de game, hoewel deze pas volgende week beschikbaar zullen zijn. Spelers kunnen elke week deelnemen aan drie verschillende missies en XP en cosmetische items verdienen wanneer ze deze voltooien.

Battlefield Portal krijgt ook nieuwe Rush-lay-outs voor de All-Out Warfare-speelvelden. Nieuwe sjablonen zullen ook beschikbaar zijn in de Builder-modus en een nieuwe Portal-optie genaamd Vehicle Team Deathmatch, waarmee gebruikers voertuigen kunnen gebruiken in hun aangepaste Portal-spelmodi. Portalgebruikers krijgen ook de mogelijkheid om onderscheid te maken tussen verschillende soorten "schade" in de spelregels, zoals schade door vuurwapens of slagwapens.

Qua interface wordt onder andere het menu Collecties aangepast. Volgens DICE zijn er minder toetsaanslagen nodig om uitrustingen en het Plus-menu aan te passen. Het maakt het ook gemakkelijker om onderscheid te maken tussen vergrendelde, recent ontgrendelde en in gebruik zijnde bijlagen.

Bepaalde UI-elementen die in de game te zien zijn, worden ook aangepast. De grootte van spelpictogrammen wordt na de update geschaald op basis van afstand. Dat zou de zichtbaarheid moeten verbeteren en het er minder 'rommelig' uit laten zien. Het maakt het ook gemakkelijker om onderscheid te maken tussen teamleden en vijanden, en voegt indicatoren toe voor spelers die gereanimeerd moeten worden. Ook wordt het duidelijker welke spelers iemand kunnen doen herleven als ze geraakt worden. Ook de overgangen tussen verschillende menu's in de game moeten er 'soepeler' uitzien.

De game krijgt ook 150 'individuele bugfixes, kleine tweaks en verbeteringen op alle kaarten '. Verbeteringen aan de audio, weergave en interacties zijn ook toegevoegd, samen met bugfixes voor wapens, voertuigen en specialisten. Begin december zal DICE nog een update uitbrengen met balansaanpassingen en bugfixes. Eerder bracht de studio al een update uit die onder meer de kogelverspreiding van wapens verbeterde, en daarvoor bracht het bedrijf ook al een update uit.

DICE gaf vorige maand aan dat het overweegt nog een scorebord toe te voegen, dat aan het einde van een ronde wordt getoond. Ook wordt gedacht aan een serverbrowser en in-game voicechat. Volgens DICE zijn dit enkele punten die spelers vaak noemen als kritiek op Battlefield 2042. Wel gaf de studio aan dat het gaat om grotere veranderingen aan de game, die niet allemaal tegelijk kunnen worden aangepakt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01