072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

DICE overweegt ander scorebord, serverbrowser en voicechat in Battlefield 2042

datum: 24-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Game-ontwikkelaar DICE geeft aan dat legacy-functies zoals een scorebord aan het einde van een ronde, een serverbrowser en de mogelijkheid om in-game voicechat te gebruiken mogelijk worden toegevoegd aan Battlefield 2042.

In een reactie op een recente update en plannen voor de nabije toekomst zegt DICE dat het " de wens om legacy-functies terug te brengen zorgvuldig evalueert". Daarnaast noemt de ontwikkelaar specifiek een scorebord aan het einde van een ronde, een browser zodat spelers veel specifieker kunnen kiezen om op een bepaalde server te spelen, en de mogelijkheid om in-game voicechat te gebruiken.

Volgens DICE zijn dit 'big topics' die niet allemaal tegelijk aan bod kunnen komen. De ontwikkelaar meldt dat hij er wel iets over wil zeggen, maar zegt dat pas later te doen als er echt iets getoond kan worden. DICE gaat ook pas daarna in op details over de langetermijnvisie voor bepaalde features en functies.

Een aangepast scorebord, een serverbrowser en het ontbreken van in-game voicechat zijn enkele punten die volgens DICE vaak door spelers worden genoemd als kritiek op Battlefield 2042. Het is niet helemaal duidelijk waar de ontwikkelaar op doelt met betrekking tot het scorebord. Het huidige scorebord is bekritiseerd omdat het tijdens en na een ronde geen traditionele weergave heeft.

Het spel bevat wel een soort scorebord, maar het ontbreekt aan een weergave met een overzicht van alle individuele spelers gesorteerd op hun individuele statistieken en gegevens, zoals het aantal keren dat ze een tegenstander hebben gedood of zichzelf hebben gedood. Dat soort cijfers en rijen in de vorm van een overzichtelijk scorebord zijn eigenlijk altijd een standaard onderdeel van multiplayer shooters en dat geldt ook voor eerdere Battlefield-games.

Battlefield 2042 heeft al een patch gekregen en daar komt voorlopig geen einde aan. Donderdag komt de tweede update uit, die verbeteringen zal bevatten aan de kogelverspreiding van wapens. Met name bij automatische geweren is de kritiek dat er te veel afwijking optreedt. Kogels wijken volgens spelers te vaak af van het punt waarop ze zijn gericht, waardoor ze vaak tegenstanders missen. Verder neemt de nauwkeurigheid voor het fotograferen van stilstaand en ingezoomd toe en wordt het hovercraft-voertuig minder krachtig gemaakt.

In december komt er een derde update uit die moet verbeteren of nog meer punten moet toevoegen. DICE noemt ook klachten over de consistentie van aim assist op de consoles, maar de ontwikkelaar heeft nog niet gezegd wanneer er een oplossing komt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01