072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

DICE publiceert trailer van Battlefield 2042 Hazard Zone-modus voor squadrons

datum: 14-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

EA en DICE tonen een trailer over de Hazard Zone-modus van Battlefield 2042. In deze relatief kleinschalige modus moeten squadrons dataschijven verwerven en de enige twee extractie-opties bereiken om het gevaarlijke slagveld te verlaten.

De achtergrond van Hazard Mode is een strijd tussen de Verenigde Staten en Rusland in 2040. Er is sprake van een wereldwijde black-out waarbij het aantal satellieten met 70 procent wordt verminderd. Tijdelijke satellieten in een lage baan om de aarde zijn de nieuwe methode voor het verzamelen van inlichtingen geworden. De satellieten verzamelen luchtfoto's en data op basis van heatmaps en andere data. Deze tijdelijke satellieten worden neergeschoten in door de VS en Rusland gecontroleerde gebieden, zodat de bezetter inlichtingen kan verkrijgen in de vorm van de speciale datadrives aan boord van de neerstortende satellieten.

Hazard Zone heeft tot 32 spelers op Xbox Series X en S, PlayStation 5 en pc; op de Xbox One en PlayStation 4 is het maximum 24. De modus wordt gevormd door squadrons van vier leden waarbij slechts één van elk type soldaat of specialist in een squadron kan zitten. Deze groepen moeten niet alleen concurreren met andere squadrons om zoveel mogelijk harde schijven te krijgen, ze moeten ook vechten met 'dodelijke Occupying Forces'. Dat zijn tegenstanders die los staan van de vijandelijke squadrons die de dataschijven proberen te beschermen. Het is onduidelijk of dit AI-tegenstanders zijn. Vermoedelijk zullen AI-spelers geen deel uitmaken van de squadrons, aangezien de computergestuurde soldaten deel kunnen uitmaken van de twee strijdende facties in het All-Out Warfare-gedeelte van Battlefield 2042. Er zijn ook tornado's die af en toe op het slagveld kunnen ontstaan.

De Hazard Zone-modus is speelbaar op alle zeven beschikbare All-Out Warfare-kaarten. Aan het begin van een ronde krijg je uitleg over het speelveld, de locaties en waar je op de kaart terechtkomt. Het verzamelen van de meeste datadrives leidt niet automatisch tot succes. Er zijn slechts twee tijdelijke extractiemomenten, waar squadrons per vliegtuig het slagveld kunnen verlaten. Het doel is om met zoveel mogelijk harde schijven het slagveld succesvol te verlaten. Het eerste extractiemoment is halverwege een ronde; dat is een paar minuten na de start van de ronde. Voor de Extractiezone wordt een willekeurige locatie gekozen. Squads hebben maar een paar minuten om hier succesvol te zijn. De tweede Extractie Zone is aan het einde, ongeveer tien tot twaalf minuten na het begin van de ronde. Het gaat erom te kiezen of je al dan niet vecht voor de eerste extractie, of het laat komen tot de tweede en laatste kans. Het is dus mogelijk dat twee squadrons met succes het slagveld verlaten, maar het is ook mogelijk dat geen squadron erin slaagt. Als slechts één lid van een squadron met succes wegkomt, wordt de rest van zijn squadron nog steeds beloond.

Spelers die tijdens een ronde worden geveld, kunnen niet zomaar terugkeren naar het slagveld. Ze komen terecht in een toeschouwersscherm en zijn alleen terug te vinden als een teamgenoot een zogenaamde Reinforcement Uplink gebruikt. Deze zijn verspreid over het speelveld beschikbaar, maar teams kunnen ook voorafgaand aan de ronde zo'n uplink aanschaffen. Dit gebeurt met zogenaamde Dark Market Credits. Deze kunnen worden verkregen door de map met harde schijven met succes af te sluiten; elke harde schijf vertaalt zich in een bepaald aantal credits. Deze valuta is specifiek voor de gevarenzone en kan niet alleen worden gebruikt voor een versterkingsuplink. Het geld kan ook voorafgaand aan een ronde worden gebruikt om speciale wapens, upgrades of gadgets te kopen die alleen in Hazard Zone kunnen worden gebruikt. Er zijn ook andere acties die credits geven, maar de meest dominante manier is om de harde schijven te pakken te krijgen en met succes te verwijderen.

Een van de gadgets die alleen beschikbaar zijn in Hazard Zone is de Intel Scanner. Hiermee kunnen grofweg de juiste locaties van de reeds gecrashte satellieten worden bepaald. Deze locaties kunnen worden doorgegeven aan de andere squadleden. De datadrives zijn altijd scanbaar, waar ze zich ook bevinden of door wie ze worden vervoerd. Halverwege een ronde vallen er weer satellieten met meerdere harde schijven uit de lucht, waardoor deze satellieten extra waardevol zijn.

Onlangs was er een tweedaagse open bèta van Battlefield 2042, met een groot multiplayer-speelveld genaamd All-Out Warfare. Dit deel draait om speelvelden met maximaal 128 spelers en er zijn verschillende modi beschikbaar, zoals de klassieke Conquest. Naast All-Out Warfare zijn er nog twee delen: Hazard Zone en Battlefield Portal. Dit laatste is een reeks tools waarmee spelers hun eigen Battlefield-ervaringen kunnen creëren, inclusief hun eigen regels. Als onderdeel van Battlefield Portal zullen ook de benodigde oude Battlefield-maps beschikbaar zijn, zoals El Alamein, Caspian Border en Valparaiso. Battlefield 2042 zal beschikbaar zijn op 19 november.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01