072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Digitale versie Forza Motorsport 7 is vanaf 15 september niet meer te koop

datum: 30-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

De digitale versie van Forza Motorsport 7 is vanaf 15 september niet meer te koop. Ook wordt de game verwijderd uit de Xbox Game Pass. Microsoft stopt met verkopen vanwege aflopende licentieovereenkomsten. Huidige eigenaren van het spel kunnen blijven spelen.

Per 15 september krijgt Forza Motorsport 7 de End of Life-status, schrijft Microsoft . De game en alle DLC zijn dan niet meer te koop in de Microsoft Store. Oude voorraad fysieke exemplaren kan nog steeds worden gekocht en gespeeld. Gamers die de game online hebben gekocht, kunnen deze na september ook downloaden van de Microsoft Store. Op Twitter maakte het Forza Motorsport-account bekend dat de game vanwege aflopende licentieovereenkomsten uit de digitale schappen wordt gehaald.

Multiplayer en andere online diensten van de game blijven ook na september beschikbaar; Microsoft zal Rivals ook blijven voorzien van extra races. Xbox Game Pass-spelers die Motorsport 7 DLC hebben gekocht maar nooit de game zelf hebben gekocht, ontvangen een Motorsport 7-token via het Xbox Message Center. Deze tokens worden op 2 augustus vrijgegeven.

Dat Microsoft stopt met de verkoop van Forza Motorsport 7 is niet uniek; zo stopte het bedrijf vorig jaar met de digitale verkoop van Forza Horizon 3 . Horizon 3 verscheen in 2016 en heeft ook een opvolger met Forza Horizon 4. Het opvallende verschil is echter dat Motorsport 7 nog geen opvolger heeft. Ontwikkelaar Turn 10 Studios werkt aan een opvolger , al is er nooit een releasedatum bekendgemaakt. In november wordt een Forza Horizon 5 uitgebracht.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01