072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

DigiTimes: Intel stelt TSMC 3nm-waferbestellingen voor Arrow Lake-CPU's uit

datum: 21-02-2023Categorie: HardwareBron: Tweakers

Intel stelt bestellingen voor 3nm-wafers van chipfabrikant TSMC uit tot eind 2024. Dat melden ingewijden aan DigiTimes. Intel zou die wafers gebruiken voor de igpus in zijn vijftiende generatie Core-processors, genaamd Arrow Lake.

Bronnen van pc-makers melden aan DigiTimes dat Intel bestellingen voor 3nm-wafers van TSMC uitstelt tot het vierde kwartaal van 2024. Het bedrijf zou die TSMC 3nm-chips voor het eerst gebruiken in zijn aankomende Arrow Lake-CPU's. Die generatie staat officieel gepland voor volgend jaar. Eerdere berichten meldden dat de release van Arrow Lake in het derde kwartaal van 2024 zou plaatsvinden, schrijft ook Tom's Hardware . Als DigiTimes-rapporten correct zijn, zou de release van deze processors waarschijnlijk op zijn vroegst begin 2025 worden uitgesteld.

Arrow Lake wordt de opvolger van de Meteor Lake-generatie, die dit jaar gepland staat. Voor deze consumentenprocessors introduceert Intel een nieuwe chiplet-achtige structuur met verschillende tegels , die met verschillende processen worden geproduceerd. Zo zou Intel de geïntegreerde gpu's voor zijn Arrow Lake-processors laten produceren op 3nm door TSMC, terwijl het bedrijf zelf de cpu-chiplet maakt op zijn 20A-node met gaa-transistors. Intel bevestigde eerder tijdens een presentatie dat het een deel van zijn aankomende Arrow Lake-tegels zal laten produceren op het N3-proces van een extern bedrijf. Eerder besteedde het bedrijf de productie van zijn Arc GPU's uit aan TSMC.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01