072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Discord biedt canary macOS-versie-app met native Apple M1-ondersteuning

datum: 28-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Gaming-communicatie-app Discord heeft een canarische versie van zijn macOS-app uitgebracht die native op de M1-hardware van nieuwere Apple-hardware draait. Gebruikers melden sterk verbeterde prestaties met deze variant van de app.

Een Reddit-gebruiker ontdekte M1-ondersteuning in deze versie van de app. Respondenten melden verbeterde prestaties, wat ook hard nodig leek omdat ze onder meer stellen dat 'iets doen in de app altijd met een vertraging van 1 seconde gebeurde'. Daarnaast werkt de Krisp achtergrondruisonderdrukking nu ook; het werkte niet met de Rosetta roterende variant. Je kunt de app ook in de browser draaien, maar dat leidt bij Discord tot problemen met push-to-talk en schermdeling.

Discord is een communicatie-app gericht op gamers. De applicatie biedt de mogelijkheid om je eigen 'servers' te maken, met tekst- en voicechatkanalen en een gebruikersrechtensysteem. Het ondersteunt ook schermdeling, in-game overlays en bestandsoverdrachten. Naast macOS is de app beschikbaar voor Windows, Linux, Android en iOS, maar hij kan ook in browsers draaien.

Softwareontwikkelaars moeten hun macOS-programma's herschrijven voor M1-hardware omdat het op de ARM-architectuur draait. De Rosetta-software van Apple kan hun code on-the-fly compatibel maken met de M1-variant van macOS, maar het is inefficiënter. Dit wordt weerspiegeld in verslechterde prestaties en een kortere batterijduur op M1-laptops.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01