072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Discord krijgt $ 500 miljoen investering voor nieuwe functies

datum: 16-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Chatplatform Discord heeft $ 500 miljoen aan investeringen ontvangen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bekendgemaakt. Discord meldt dat het dat bedrag zal gebruiken om te investeren in 'nieuwe functies en tools'.

Welke features en tools het bedrijf voor ogen heeft, vertelde de woordvoerder niet aan Bloomberg . Volgens de nieuwssite zou de populaire chatdienst met deze investering van $500 miljoen nu ongeveer $15 miljard waard zijn. Het platform zelf weigert hierover uitspraken te doen.

Discord zou in gesprek zijn met Microsoft over een mogelijke overname. Volgens meerdere bronnen zou het om een bedrag van zo'n 12 miljard dollar gaan. Begin dit jaar zou Discord dat aanbod hebben afgewezen.

Discord is in 2015 opgericht als een platform om met vrienden te communiceren tijdens het online spelen. De bedoeling was om een gebruiksvriendelijkere versie van Skype en Teamspeak te maken. Het tot een minimum beperken van de vertraging was een belangrijk doel voor de oprichters omdat dit nodig zou zijn voor een soepele spelervaring. Ondertussen wil Discord meer zijn dan een gamingplatform. Zo heeft Discord nu gemiddeld 150 miljoen maandelijkse gebruikers en had in 2020 een omzet van zo’n 130 miljoen dollar, voornamelijk uit abonnementen. Desondanks zou het bedrijf, mede door het uitblijven van reclame , nog niet winstgevend zijn.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01