072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Discord werkt aan forum-achtige functies voor meer overzicht over chats

datum: 06-02-2022Categorie: InternetBron: Tweakers

Chatapp Discord gaat enkele nieuwe features testen, die het onder meer moeten vergemakkelijken om een overzicht te krijgen van onderwerpen die in tekstkanalen worden besproken, vergelijkbaar met het overzicht dat een forum biedt.

De nieuwe functie geeft gebruikers "een kanaal dat dient als een thuis voor meer georganiseerde gesprekken binnen je gemeenschap, een beetje als een forum", aldus Discord. Het bedrijf deelt een screenshot waarop te zien is dat meerdere kanalen onder een moederkanaal vallen, wat een overzicht geeft van wat er per kanaal besproken wordt.

De vluchtigheid van Discord ten opzichte van forums is een vaker gehoorde kritiek op de chat-app. Veel online communities stappen over naar Discord en hoewel dat veel functies biedt, is het archiveren en ophalen van besproken inhoud daar niet een van. Discord-gesprekken zijn ook niet te vinden via een zoekmachine, maar gesprekken op bijvoorbeeld forums of een subreddit wel.

Discord werkt ook aan een soortgelijke functie, maar dan voor bij het betreden van een server. Een soort homepage zou gebruikers een overzicht moeten geven van wat er de laatste tijd veel is besproken op de hele server. Serverbeheerders doen dit nog met de hand in de vorm van aankondigingskanalen, maar nemen vaak alleen het grote nieuws mee.

De laatste functie waar Discord het over heeft, is "nieuwe tools en automatiseringen om moderators en beheerders te helpen hun community's veilig te houden." Meer details gaf het bedrijf niet.

De functies zijn nog niet algemeen beschikbaar, maar alleen voor een groep testers. Discord stelt dat gebruikers "deze functies kunnen zien op de grotere servers waarvan u lid bent".

Discord werd aanvankelijk op de markt gebracht als een chat-app voor gamers. Die slogan werd echter in maart 2020, rond het begin van de pandemie, uitgebracht en is nu "your place to talk". De chat-app ondersteunt communicatie via tekst, audio en video. Deze laatste kan naast een webcam ook de vorm aannemen van een gedeeld scherm. Een betaald abonnement op Discord biedt zaken als meer emoji's, hogere videokwaliteit, grotere uploads en meer.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01