072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

District 9-regisseur werkt met nieuwe gamestudio aan multiplayer-shooter

datum: 20-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Neill Blomkamp, regisseur van films als District 9, Elysium en Chappie, gaat als chief visionary officer bij Gunzilla Games aan een multiplayer-shooter werken. Gunzilla bestaat uit voormalige Crytek-, Ubisoft- en EA-ontwikkelaars.

Blomkamp vertelt aan IGN dat hij als CVO met verschillende teams binnen Gunzilla onder meer gaat werken aan het ontwerp, de audio en het verhaal van de game. Het is een spel voor meerdere spelers; Blomkamp vertelt de gamesite dat hij het achtergrondverhaal van de game wil schrijven. "Als je meer achtergrondverhaal en wereldcreatie biedt , krijg je ook een boeiendere, geweldige wereld om in te spelen", aldus de filmregisseur.

Het is niet duidelijk om welke thema's het spel draait en in welke setting het spel zich afspeelt, al zegt Blomkamp wel dat het geen verband houdt met films die hij heeft gemaakt. Wel noemt hij het idee van een sciencefictionspel in de nabije toekomst 'interessant'.

Gunzilla is vorig jaar opgericht; de ontwikkeling van het spel bevindt zich dan ook in een vroeg stadium. Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt en voor welke platformen dit gaat gebeuren. Er is echter sprake van een 'AAA-game'. In mei maakte de studio bekend gebruik te gaan maken van Unreal Engine.

Neill Blomkamp is een Zuid-Afrikaanse filmregisseur die bekend staat om dystopische sciencefictionfilms. Het is niet de eerste keer dat hij in aanraking komt met de gamewereld; eerder maakte hij een korte film over Anthem . Ook bracht hij eerder een film uit op Steam en YouTube.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01