072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

DIVD ontvangt 88.000 euro voor opzetten bug bounty programma

datum: 12-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Beveiligingsbedrijf Huntress doneert 100.000 dollar aan het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure. Deze Nederlandse vrijwilligersorganisatie zoekt op internet naar kwetsbaarheden en systemen die daarvoor vatbaar zijn. Met het geld kan de DIVD een bug bounty-programma starten.

The American Huntress doet de donatie nadat ze vorig jaar $ 40 miljoen aan investeringsgeld had opgehaald. Het bedrijf schenkt een deel hiervan aan organisaties die het kunnen gebruiken om hun veiligheid te vergroten. 100.000 dollar, ofwel 88.000 euro, gaat naar de DIVD, schrijft het bedrijf . De helft daarvan gaat naar de uitbreiding van de vrijwilligersorganisatie. Zo kunnen ze voor het eerst een voltijdse werknemer in dienst nemen. De andere helft is voor het opzetten van een algemeen bug bounty-programma dat wordt beheerd door de DIVD. De organisatie is al geruime tijd van plan om een gecoördineerd programma voor het openbaar maken van kwetsbaarheden op te zetten. Het wordt een brede opleiding die zich vooral kenmerkt door de brede scope.

Het Dutch Institute for Vulnerability Disclosure is opgericht door de bekende ethische hackers Victor Gevers en Chris van 't Hof, en oud-Kamerlid Astrid Oosenbrug. Het is een vrijwilligersorganisatie die bekende kwetsbaarheden in software opspoort en contact opneemt met de leveranciers van die software via gecoördineerde openbaarmaking van kwetsbaarheden. Daarnaast zoekt de DIVD naar systemen die op internet zijn aangesloten en kwetsbaar zijn. De DIVD was bijvoorbeeld de organisatie die Kaseya waarschuwde voor kwetsbaarheden en met hen werkte aan een oplossing voordat ransomware via die kwetsbaarheid werd verspreid.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01