072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

DPG Media haalt 22-jarige Viva Forum toch niet offline

datum: 17-07-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Het Viva Forum, dat behoort tot het gelijknamige tijdschrift, blijft niettemin online. Een communitymanager van Viva zegt dat de respons op het besluit om te sluiten 'enorm' is geweest en dat eigenaar DPG Media heeft besloten 'het voortbestaan van het forum te verzekeren'.

Oorspronkelijk zou het forum op 2 augustus van dit jaar offline gaan. Op 20 juli van dit jaar verschijnt ook de laatste editie van het bijbehorende magazine. Het tijdschrift dateert uit 1972 en het forum werd opgericht in 1999. Tegenwoordig heeft het forum 2,8 miljoen gebruikers en talloze onderwerpen. De Koninklijke Bibliotheek was al begonnen met het archiveren van de site, terwijl dat nog kon.

Het nieuws van de sluiting van het Viva-forum werd niet als positief ervaren. Velen beschouwen de site als 'cultureel erfgoed' vanwege de vele berichten die in de loop der jaren zijn geplaatst. Zo zijn er reacties te vinden van vlak na 9/11 en de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, merkt Trouw op in een uitgebreid verhaal over het forum. De krant was een van de eersten met het nieuws dat naar buiten kwam .

"Aangezien Viva als merk stopt, gaan we de komende tijd uitzoeken hoe we dit het beste kunnen doen" , vervolgt de communitymanager . Misschien krijgt het forum een nieuwe naam.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01