072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Dreams-tool voor het maken van games krijgt een update met nieuwe gebruikersinterface en sjablonen

datum: 01-12-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

De PlayStation 4-game Dreams, waarmee spelers hun eigen games kunnen ontwerpen, heeft een flinke update gekregen. De gebruikersinterface voor het maken van games is herzien en er zijn genresjablonen toegevoegd. De ontwikkelaar brengt ook een nieuwe Dreams-game uit.

Volgens ontwikkelaar Media Molecule zijn de wijzigingen in DreamShaping, de modus voor het maken van games, gericht op nieuwe spelers die de tool overweldigend vinden. Daarom voegt de update kant-en-klare genresjabloonkits toe aan de tool, bijvoorbeeld voor het ontwerpen van een 2D-platformgame of een minigolfspel. Als gevolg hiervan hoeven nieuwe game-ontwerpers niet helemaal opnieuw te beginnen bij het maken van een game. Momenteel zijn er zes van dergelijke kits beschikbaar. Een sjabloonkit wordt ook geleverd met specifieke tutorials die spelers kunnen volgen. Volgens de ontwikkelaar moeten de tutorials aanvoelen als games op zich, onder meer door spelers bepaalde doelen te laten bereiken.

De gebruikersinterface van DreamShaping wordt ook duidelijker gemaakt. Media Molecule heeft een nieuw scherm 'Start Creëren' toegevoegd, met een overzicht van alle sjablonen en de bijbehorende moeilijkheidsgraden. Daarnaast worden in een andere sectie populaire elementen van Dreams-makers belicht, die spelers vervolgens in hun eigen spel kunnen gebruiken. Volgens Media Molecule moet het zoeken naar specifieke kant-en-klare elementen ook makkelijker worden met nieuwe zoekfilters. Ten slotte is er een reeks helppagina's toegevoegd met QR-codes die linken naar de bijbehorende ondersteuningspagina's op de site.

Media Molecule heeft ook een nieuwe game ontworpen in Dreams, die ook via de tool te spelen is. Het spel heet Ancient Dangers: A Bat's Tale en is een third-person dungeon crawler. De game bestaat uit drie hoofdstukken en kan alleen of met twee mensen in lokale coöp worden gespeeld.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01