072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Dropbox krijgt ergens in de eerste helft van 2022 een native app voor Apple M1-hardware

datum: 30-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Dropbox lanceert in de eerste helft van 2022 een native applicatie voor Apple's M1-hardware. Het bedrijf was niet van plan een dergelijke versie uit te brengen, maar kwam daar deze week op terug na uitingen van onvrede van onder meer gebruikers.

Dropbox is al bruikbaar op M1-Macs met Rosetta, de compatibiliteitslaag waarmee apps voor Intel-gebaseerde Macs kunnen worden uitgevoerd, bijvoorbeeld op Macs met de nieuwe M1-chips. Die chips zijn al een jaar op de markt en zijn te vinden in recente modellen van de MacBook Air en Pro, Mac Mini, iMac en iPad Pro.

Het probleem met het gebruik van Dropbox via Rosetta op M1-hardware is dat het meer rekenkracht vereist en dus meer kracht dan een native oplossing. Dat is natuurlijk een extra groot probleem bij M1-hardware die werkt met een batterij. Op het Dropbox-forum zeggen gebruikers dat ze "lang niet in de buurt komen van de verwachte batterijduur wanneer Dropbox actief is" en volgens 9to5Mac gebruikt de app een GB geheugen.

Dropbox zei in juli dat "dit idee [van een native M1-versie] wat meer steun van andere gebruikers nodig heeft voordat de suggestie naar het ontwikkelteam kan gaan." Dropbox kwam daarop terug na het 9to5Mac-artikel van donderdag, waarin stond dat de werknemer die deze uitspraken deed niet op de hoogte was van het standpunt van Dropbox. In een poging om dat op te helderen, meldt Dropbox, onder meer via de oprichter en CEO , nu dat er in de eerste helft van volgend jaar een native M1-versie van de app komt.

Concurrent Google Drive heeft sinds iets meer dan een week native M1-ondersteuning, net als Box, en Microsoft werkt aan M1-ondersteuning voor OneDrive. Het verwacht het dit jaar beschikbaar te hebben.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01