072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Duitsland verwijdert GoldenEye N64, BloodRayne en BloodRayne 2 van zwarte lijst

datum: 01-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Na 24 jaar heeft de Duitse Bundeszentrale für Kinder- und Jugendmedienschutz het Nintendo 64-spel GoldenEye 007 verwijderd van de verboden lijst van media die kwetsbaar zouden zijn voor kinderen en jongeren. BloodRayne en BloodRayne 2 zijn ook niet langer verboden.

Het Duitse Eurogamer meldt dat GoldenEye 007 na 24 jaar is verdwenen uit de Indizierung van de Duitse overheidsdienst. Ook de Engelse versie van BloodRayne en de Amerikaanse versie van BloodRayne 2 staan niet meer op de lijst.

De Indizierung is een lijst van boeken, films, games en andere media die onder meer zijn verboden onder het Duitse Jugendschutzgesetz omdat ze kwetsbaar zouden zijn voor jongeren. Media op de lijst mag onder andere niet openlijk worden geadverteerd of verkocht. Dit zijn games die vóór 2002 zijn uitgebracht. Toen werd de wet gewijzigd, waardoor games, net als in veel andere landen, aan een leeftijdsbeperking zijn onderworpen en niet meer door de Bundeszentrale kunnen worden geïndexeerd. Bestaande indexaties blijven maximaal 25 jaar na de indexatie van kracht voordat ze opnieuw worden geëvalueerd. De spellen worden dus niet automatisch uit de lijst verwijderd, maar handmatig verwijderd.

Voor GoldenEye 007, een spel dat in 1997 uitkwam voor de Nintendo 64, zou die indexering volgend jaar aflopen. Eurogamer meldt dat het eerder van de lijst is gehaald, mogelijk vanwege een release voor Nintendo Switch Online. Sinds oktober is er een online uitbreiding van de abonnementsservice voor de Switch die toegang geeft tot een aantal Nintendo 64- en Mega Drive-games. De grote afwezige is GoldenEye 007.

BloodRayne en BloodRayne 2 zijn ook van de lijst gehaald, terwijl de remasters van de twee titels in de maak zijn, die in november zullen verschijnen voor Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch onder de titel BloodRayne: ReVamped. Daarom acht Eurogamer het niet onwaarschijnlijk dat GoldenEye 007 ook naar de Switch zou komen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01