072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

EA CEO: 'Battlefield moet je als een service zien'

datum: 05-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts, zegt tegen investeerders dat ze Battlefield als een service moeten zien. Dat antwoordt de CEO op de vraag of EA na de release van Battlefield 2042 om de twee jaar een nieuwe game in die franchise zal uitbrengen.

“Ik denk dat dat onze oriëntatie is. Maar nog belangrijker, ik denk dat je Battlefield als een service moet zien ”, beantwoordde Wilson die vraag tijdens een conference call voor investeerders , waarin het bedrijf de kwartaalresultaten van de afgelopen drie maanden besprak. Daarmee suggereert de CEO dat Battlefield een toekomst heeft als live service . De CEO bevestigt niet meteen of EA om de twee jaar een nieuwe Battlefield-game uitbrengt, zoals het bedrijf eerder deed.

De CEO van EA benadrukt dat het bedrijf leunt op user-generated content met het Battlefield Portal-gedeelte van Battlefield 2042. Daarmee hoopt EA, samen met de All-Out Warfare Mode en Hazard Mode, dat spelers lang na de release betrokken zullen blijven bij Battlefield 2042. . Wilson bevestigt ook dat het bedrijf de komende maanden meer details zal geven over de spelmodus Hazard Zone.

“Je moet begrijpen dat dit echt het toneel vormt voor wat volgens ons de toekomst is van een live-service rond Battlefield, die in de loop van de tijd een mobiele release zal bevatten, een aantal gratis te verankeren functies zal krijgen en de aard van wat er gebeurt echt zal veranderen. van release tot release", zegt Wilson. "We zijn echt gefocust op 365-dagen betrokkenheid bij de franchise op platformniveau, op elk apparaat waarop consumenten willen spelen." Chief Operating Officer Blake Jorgensen voegde toe: "Je zult de komende maanden veel meer horen over Battlefield-liveservices, het genereren van inkomsten in de game en meer."

EA heeft Battlefield 2042 in juni aangekondigd. Het is een multiplayer-only game, die bestaat uit de onderdelen All-Out Warfare, Battlefield Portal en Hazard Mode. De game komt op 22 oktober uit voor pc, PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X/S. Tweakers publiceerde eerder previews van Battlefield 2042 en de Portal-modus .

De live-serviceverklaringen van de executives volgen op de kwartaalresultaten van EA, waarin het bedrijf onder meer bekendmaakte dat de inkomsten uit live-servicegames met 11,7 procent stegen ten opzichte van een jaar eerder, terwijl de inkomsten uit "volledige games" daalden. met 10,3 procent. Het bedrijf zegt onder meer dat seizoen 9 van Apex Legends wekelijks meer dan 13 miljoen actieve spelers had. Bovendien stegen de inkomsten uit pc-gaming van EA in het kwartaal , vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In totaal heeft het bedrijf een omzet van $ 1.551 miljard en een nettowinst van $ 204 miljoen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01