072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

EA: FUT-accounts kunnen worden gehackt door menselijke fouten

datum: 13-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Volgens het bedrijf werd de klantenservice van EA misleid door middel van phishing-technieken die de overname mogelijk maakten van een aantal hoog aangeschreven FIFA Ultimate Team-accounts. EA beweert dat de hackers misbruik maakten van een menselijke beoordelingsfout en beloofden beter te worden.

EA bevestigt in het persbericht dat recentelijk enkele tientallen hooggeplaatste FIFA Ultimate Team-accounts zijn overgenomen door kwaadwillenden. Het bedrijf heeft niet gemeld hoeveel accounts werden getroffen. EA stelt dat de kwaadwillenden door middel van phishing-technieken een menselijke beoordelingsfout in het klantervaringsteam hebben kunnen uitbuiten. Op deze manier kregen ze ongeautoriseerde toegang tot de FUT-accounts, waardoor ze onder meer de in-game valuta, FUT Coins, konden stelen.

"We vermoeden momenteel dat er op deze manier minder dan 50 accounts zijn verworven", aldus het bedrijf. "We werken er hard aan om de rechtmatige eigenaren te identificeren en hen weer toegang te geven tot hun accounts en hun inhoud. Het onderzoek naar dit incident loopt nog", aldus EA.

Begin januari kondigden de eigenaren van een aantal hoog aangeschreven FIFA Ultimate Team-accounts op Twitter aan dat hun profielen waren overgenomen en dat ze er geen toegang meer toe hadden. Volgens Eurogamer was dit te wijten aan hackers die met de gamertags van de accounts bij de klantenservice van EA aanklopten, vervolgens beweerden de rechtmatige eigenaren van die accounts te zijn, maar er geen toegang meer toe hadden. Dit gaf sommige hackers de mogelijkheid om de inloggegevens van de accounts te wijzigen en in te loggen.

EA zegt stappen te ondernemen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Het bedrijf zal zijn personeel opleiden om beter te worden in het herkennen van phishing-technieken. Tijdens het accountverificatieproces zouden aanvullende beveiligingsmaatregelen worden genomen en de software van de klantenservice zou ook een update ontvangen waardoor de kans groter is dat verdachte activiteiten rond een account worden gedetecteerd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01