072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

EA geeft patent voor Apex Legends Ping-systeem vrij aan andere ontwikkelaars

datum: 24-08-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

EA stelt vijf gepatenteerde toegankelijkheidsgerelateerde technologieƫn ter beschikking aan andere ontwikkelaars. Deze omvatten het Ping-systeem van Apex Legends en opties voor kleurenblinden.

In een zogenaamde Patent Pledge stemt EA ermee in geen stappen te ondernemen tegen ontwikkelaars die gebruikmaken van technieken uit de eerder genoemde vijf patenten. Dit zijn patenten die betrekking hebben op opties of functies in games die spelers met een handicap kunnen helpen. EA hoopt dat andere ontwikkelaars de technieken zullen overnemen om games inclusiever te maken.

De bekendste techniek die door de uitgever is uitgebracht, is het Ping-systeem van Apex Legends. Spelers kunnen ermee communiceren via audio- en visuele commando's en signalen, die allemaal worden ingevoerd vanaf een controller. Volgens EA helpt dat mensen met een beperking die moeite hebben met communiceren. Het Amerikaanse octrooibureau heeft hiervoor dinsdag een patent verleend aan EA onder de naam Contextueel bewust communicatiesysteem in videogames.

Een ander patent dat door EA is vrijgegeven, richt zich op een technische oplossing voor kleurenblindheid. De broncode is vrijgegeven via GitHub . De drie andere patenten hebben ook betrekking op het toegankelijker maken van games voor spelers met zichtproblemen, en ze worden volgens EA al veel gebruikt in EA-games van de FIFA- en Madden NFL-franchises. Het gaat om technieken die kleuren, helderheid en contrast detecteren en aanpassen, om de zichtbaarheid van kleuren met vergelijkbare helderheid te verbeteren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01