072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

EA geeft patent voor Apex Legends Ping-systeem vrij aan andere ontwikkelaars

datum: 24-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

EA stelt vijf gepatenteerde toegankelijkheidsgerelateerde technologie├źn ter beschikking aan andere ontwikkelaars. Deze omvatten het Ping-systeem van Apex Legends en opties voor kleurenblinden.

In een zogenaamde Patent Pledge stemt EA ermee in geen stappen te ondernemen tegen ontwikkelaars die gebruikmaken van technieken uit de eerder genoemde vijf patenten. Dit zijn patenten die betrekking hebben op opties of functies in games die spelers met een handicap kunnen helpen. EA hoopt dat andere ontwikkelaars de technieken zullen overnemen om games inclusiever te maken.

De bekendste techniek die door de uitgever is uitgebracht, is het Ping-systeem van Apex Legends. Spelers kunnen ermee communiceren via audio- en visuele commando's en signalen, die allemaal worden ingevoerd vanaf een controller. Volgens EA helpt dat mensen met een beperking die moeite hebben met communiceren. Het Amerikaanse octrooibureau heeft hiervoor dinsdag een patent verleend aan EA onder de naam Contextueel bewust communicatiesysteem in videogames.

Een ander patent dat door EA is vrijgegeven, richt zich op een technische oplossing voor kleurenblindheid. De broncode is vrijgegeven via GitHub . De drie andere patenten hebben ook betrekking op het toegankelijker maken van games voor spelers met zichtproblemen, en ze worden volgens EA al veel gebruikt in EA-games van de FIFA- en Madden NFL-franchises. Het gaat om technieken die kleuren, helderheid en contrast detecteren en aanpassen, om de zichtbaarheid van kleuren met vergelijkbare helderheid te verbeteren.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01