072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

EA stopt met verdere ontwikkeling van Project Cars-gameseries

datum: 08-11-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Electronic Arts heeft besloten de Project Cars-serie te annuleren. Er is geen werk en investering meer in deze racefranchise. De verwachting was dat de volgende game niet erg succesvol zou zijn en niet goed zou passen in het huidige raceportfolio van EA.

Een EA-woordvoerder vertelde GamesIndustry.biz dat een herziening van de volgende Project Cars-titel heeft plaatsgevonden, waarbij gekeken wordt naar het groeipotentieel op lange termijn. De conclusie was dat het "onwaarschijnlijk" was dat de game succesvol zou worden of in het raceportfolio zou passen. Die portefeuille bestaat nu vooral uit titels van Codemasters, de studio die vorig jaar werd overgenomen .

Het besluit is al intern bekend gemaakt, al is het nog onduidelijk welke gevolgen dit zal hebben voor de ontwikkelaars die meewerkten aan de Project Cars-reeks. EA heeft gezegd dat deze medewerkers "waar mogelijk" andere "passende rollen" zullen vervullen. Er kunnen ook ontslagen vallen. Toen Codemasters in 2019 Slightly Mad Studios, de ontwikkelaar van Project Cars, overnam , had het ongeveer 150 werknemers in dienst.

"Beslissingen als deze zijn erg moeilijk, maar stellen ons in staat ons te concentreren op gebieden waar we denken dat we de grootste kans hebben om ervaringen te creëren waar fans dol op zullen zijn. We richten ons op onze sterke punten in ons raceportfolio, met name gelicentieerd intellectueel eigendom en open wereldervaringen, en breiden onze franchises uit om meer sociaal geleid te worden met live-services op de lange termijn die wereldwijde gemeenschappen zullen betrekken", aldus de woordvoerder. Hij benadrukt de noodzaak om games te ontwikkelen die niet alleen gericht zijn op pure gameplay, maar die fans ook ervaringen bieden om 'te kijken, te creëren en contact te maken met vrienden'.

De eerste Project Cars-titel werd uitgebracht in 2015 en zijn opvolger werd uitgebracht in 2017. Toen arriveerde Project Cars 3 in 2020. Die laatste titel werd niet al te goed ontvangen in vergelijking met de eerdere delen en deed het ook niet goed qua verkoop. Tweakers publiceerde twee jaar geleden een review van Project Cars 3 .

Volgens Insider Gaming is Codemasters momenteel bezig met het ontwikkelen van meerdere racegames, waaronder de jaarlijkse F1-titels, Grid en WRC 23. Eerder ging het gerucht dat de DiRT-serie ook intern om het leven is gebracht.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01